virtueelfietsen.be

Alles over indoor fietsen. 

Rouvy - Tauropass Gran Canaria

In het aanbod van Rouvy kan je ook de Tauropass in Gran Canaria vinden. Vermoedelijk onbekend voor velen, maar niet voor hen die Gran Canaria al als fietsebestemming hebben ontdekt. Ik heb deze route gekozen omdat ik de Tauropass al verschillende keren zelf heb gereden.

Inhoud

Delen via:

Waar ligt de Tauropass?

De echte Tauropass kun je vinden in Gran Canaria. Het is een klim met de nodige haarspeldbochten. De route in Rouvy is 12 kilometer lang waarin je 705 hoogtemeters moet overwinnen. Door het mooie landschap en haarspeldbochten oefent de klim een sterke aantrekkingskracht uit op fietsers. Dit komt in Rouvy niet helemaal tot zijn recht. De benaming Serenity Pass kom je ook wel eens tegen.

De Tauropass in Rouvy.

Het gaat hier om de route in Rouvy en niet de echt klim op het eiland. De Route komt in de buurt van het segment Tauropass from Mogan in Strava. Dit segment is iets meer dan 300 meter korter en start net als de route net buiten Mogan. De eerste 5 kilometer van de klim zijn nog relatief eenvoudig. Er is een steiler stukje als je de rechts de hoofdweg verlaat. Na een kleine 5 kilometer begint het echte werk. Er volgt dan een steiler deel van de klim waar de stijgingspercentages niet onder de 7% komen. Maar geen nood, na een tijdje kun je op een vlakker stukje om op adem komen. Er volgt dan nog een steiler deel waarna de klim richting relatief gelijkmatig blijft.
Het is een klim die een paar steilere stukken heeft, maar zeker niet onoverkomelijk is. Het is een ideale klim om indoor te rijden. Bij het indoor fietsen moet je ook geen lange weg afleggen om tot bij de klim te komen.
Meer info over de klim kun je vinden op de website van Rouvy.

Rouvy - Tauropass Gran Canaria - GC 200 verlaten

Hoe pak je deze route het beste aan?

Wees zeker voorbereid voor je de klim begint op de indoor trainer. Gebruik een ventilator om oververhitting tegen te gaan. Zorg ook voor drinken en hou een handdoek in de buurt.
Voor het rijden zelf kun je best even opwarmen of in het eerste deel van de klim deze opwarming doen. De klim is ook goed in te delen voor de iets minder geoefende fietser. Ga dan niet te hevig van start, maar probeer een vermogen te vinden dan je kunt aanhouden. Schakel voldoende zodat je niet te zwaar gaat trappen. Veel is hier ook afhankelijk van wat het beste bij je past.

Voor de geoefende fietser is de Tauropass dan weer ideaal om een intensieve training te doen rond en over je FTP.

Reality Level in Rouvy.

Is de klim te zwaar voor je dan kun je, ook tijdens de rit, het reality level aanpassen via de settings. De weerstand zal met het gekozen percentage worden verminderd of verhoogd. De snelheid zal worden berekend rekening houdende met de nieuwe weerstand. De snelheid op de klim zal dus niet meer realistisch zijn voor de klim. Sommige apps zoals RGT en Zwift houden hier wel rekening mee bij het berekenen van de snelheid. De snelheid zal dus realistisch blijven met het geleverde vermogen en het stijgingspercentage.

Rouvy - Tauropass Gran Canaria - tussen de bomen

Vergelijking met de echte klim.

Kun je de klim in Rouvy vergelijken met het echte werk? Tuurlijk kun je dat niet. Het komt wel in de buurt van het gevoel op de echte klim maar daarvoor zijn er nog te veel tekortkomingen. Dit is niet alleen eigen aan Rouvy, maar kun je ervaren bij alle apps. Om een klim te simuleren worden korte stukje aan een bepaald percentage gereden en dit geeft nooit de realiteit weer. Ik veronderstel dat er ook wel beperkingen zijn in hoeveel segmentjes de routes kan verdelen.
Ongeacht of hij de realiteit benaderd is het wel een degelijke route die je een echt klimgevoel geeft. Je ervaart dezelfde spanning op de spieren dan bij het echte werk en is dat niet de bedoeling van indoor fietsen?

Grote keuze aan bekende en minder bekende beklimmingen.

De Tauropass is maar een voorbeeld van de beschikbare beklimmingen in Rouvy. Er zijn bekende en minder bekende beklimmingen om uit te kiezen in Rouvy. Alle cols uit de grote ronden zijn te vinden in Rouvy. Er zijn wel maar 300 routes die Augmented reality ondersteunen en ook een avatar aan het scherm toevoegen. De kwaliteit van deze video's is uitstekend. Dit is bij de video's aangeleverd door andere gebruikers, wel eens anders.

Rouvy - Tauropass Gran Canaria - uitzichtpunt

Tauropass in Rouvy

Niet de hele beklimming komt in beeld maar dan voldoende om een beeld te vormen over de video en het type klim.

GCN - Rit met de Tauropass

Een rit door twee presentatoren van GCN die e Tauropass bevat. Zij starten de klim vanop het kruispunt waar je de GC 200 moet verlaten.

Specificaties rouvy

beschikbaar voor Windows, Mac, iOS, Apple TV en Android
Link naar de app: Link
Gratis testperiode: 14 dagen
Gratis te gebruiken: nee
Verbinden: ANT+ of Bluetooth
Welke fietstrainers zijn ondersteund: Link
Mogelijkheden: groepsritten, wedstrijden, trainingschema's
Is er een familieaccount beschikbaar? ja
Wat kost het: €15,00/maand
of €144/jaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Delen via:

Inhoud

Meer over de werking van ROUVY.

Fietstrainers

Welke fietstrainer moet ik kopen?

Tacx Neo 2T

Type fietstrainer: smart fietstrainer
Aandrijving: direct drive
Maximaal vermogen: 2200 watt
Maximale hellingsgraad: 25 %

Tacx Flow

Type fietstrainer: smart fietstrainer
Aandrijving: weel-on
Maximaal vermogen: 800 watt
Maximale hellingsgraad: 6 %

Tacx Flux 2

Type fietstrainer: smart fietstrainer
Aandrijving: weel-on
Maximaal vermogen: 2000 watt
Maximale hellingsgraad: 16 %

Tacx Boost

Type fietstrainer: basis fietstrainer
Aandrijving: weel-on
Maximaal vermogen: 1050 watt

Tacx FLUX S

Type fietstrainer: smart fietstrainer
Aandrijving: direct drive
Maximaal vermogen: 1500 watt
Maximale hellingsgraad: 10 %

Wahoo KICKR CORE

Type fietstrainer: smart fietstrainer
Aandrijving: direct drive
Maximaal vermogen: 1800 watt
Maximale hellingsgraad: 16 %