virtueelfietsen.be

Alles over indoor fietsen. 

Overzicht van alle fietstrainers.

Delen via:

Op deze pagina vindt u alle besproken fietstrainers op deze site. De fietstrainer zal een grote invloed hebben op hoe je het indoor fietsen ervaart. Een slechte trainer die geen realistisch fietsgevoel heeft, zul je niet met plezier gaan gebruiken. Een fietstrainer meg geen impulsaankoop zijn.

Welkom bij ons overzicht van fietstrainers – dé plek om de beste fietstrainer te vinden en aan te schaffen. Op deze pagina presenteren we een uitgebreide selectie van alle besproken fietstrainers op onze site. We begrijpen dat de keuze van een fietstrainer een essentiële rol speelt bij jouw indoor fietservaring. Daarom is het belangrijk om niet overhaast te beslissen en geen genoegen te nemen met een teleurstellende trainer. Een fietstrainer is immers geen impulsieve aankoop.

Hoe kies je de juiste fietstrainer?

Deze keuze hangt af van verschillende factoren die het waard zijn om te overwegen voordat je een definitieve beslissing neemt.

Wat zijn jouw verwachtingen?

Als je af en toe een kort ritje wilt maken zonder gebruik te maken van trainingsapps zoals Zwift, dan heb je geen behoefte aan een dure fietstrainer met allerlei geavanceerde functies. Maar als je gestructureerd wilt trainen, realistische beklimmingen wilt ervaren in je eigen huiskamer of pain cave, en van plan bent om trainingsapps te gebruiken, dan heb je wel een fietstrainer nodig die aan al die eisen voldoet.

Waar ga je de fietstrainer plaatsen?

Hoewel de locatie op zichzelf niet zo belangrijk is, is het wel essentieel om te overwegen of de fietstrainer permanent kan blijven staan of dat je deze na elke rit moet opbergen. Als opbergruimte een probleem is, kun je het beste een fietstrainer kiezen die gemakkelijk op te bergen is. Daarnaast is het geluidsniveau van de fietstrainer van belang. Als je traint in de buurt van een kinderkamer of een andere ruimte waar geluidsoverlast problematisch kan zijn, is het verstandig om ook rekening te houden met het geluidsniveau van de fietstrainer.

Wat is je budget?

Nadat je deze keuzefactoren hebt overwogen, kun je op zoek gaan naar een fietstrainer die binnen jouw budget past. We bieden een ruime selectie trainers aan, variërend in prijsklasse, zodat er voor elk budget een geschikte optie is.

Bij het kopen van een fietstrainer is het essentieel om weloverwogen beslissingen te nemen. Ons overzicht van fietstrainers geeft je de nodige informatie en begeleiding om de juiste keuze te maken. Ontdek nu ons uitgebreide assortiment fietstrainers en vind de perfecte trainer die aansluit bij jouw behoeften en voorkeuren.

Hoe een fietstrainer kiezen?

De keuze van de fietstrainer zal van enkele factoren afhangen. Denk hier goed over na voor je een keuze maakt.

 1. Wat zijn je verwachtingen?
  Heb je geen al te hoge verwachtingen en wil je alleen af en toe een half uurtje op de fietstrainer rijden zonder gebruik te maken van een trainingsapp zoals Zwift,  dan heb je geen nood aan een duur exemplaar met alle toeters en bellen.
  Wil je daarentegen wel een trainingsapp gebruiken, gestructureerd kunnen trainen en realistische beklimmingen in je eigen huiskamer of pain cave ervaren dan heb je wel nood aan veel van die toeters en bellen.
 2. Waar ga ik de fietstrainer plaatsen?
  De plek is niet zo belangrijk, maar wel of hij wel of niet kan blijven staan. Moet je de fietstrainer na elke rit opbergen dan heb je graag een exemplaar dat gemakkelijk op te bergen is.
  Het geluidsniveau van de fietstrainer kan hier ook van belang zijn. Train je in de buurt van een kinderkamer of andere plek waar een luidruchtige trainer kan storen? Als dat het geval is moet je ook wel rekening houden met het geluid dat de fietstrainer produceert.
 3. Wat is het budget?
  Heb je die eerst keuzen gemaakt dan kun je op zoek naar een fietstrainer die binnen je budget past. 

Fietstrainer compatibel met fiets?

Zorg ervoor dat je fiets compatibel is met de fietstrainer. De meeste fietsen zijn wel te gebruiken op een fietstrainer, maar de nodige adapter niet altijd meegeleverd. Deze zijn dan wel afzonderlijk te bestellen. Bij elke trainer kan je vinden wat er in de doos wordt meegeleverd. Kijk na of de nodige adapter aanwezig is.

Nodige extra’s.

Bij een direct drive trainer heb je een cassette nodig. Bij de meeste trainers zijn deze niet voorgeïnstalleerd en moet je deze afzonderlijk bijbestellen of de cassette op je eigen wielen gebruiken. Het is eenvoudiger een cassette te hebben die permanent op de fietstrainer blijft zitten. Bestel er dan eentje extra bij. 
Ga je een weel-on trainer bestellen zorg dan voor een goede band die je kan gebruiken op de fietstrainer. Het is het overwegen waard een afzonderlijk achterwiel met een specifieke trainingsband beschikbaar te hebben. 

Filters

Je kan de lijst van fietstrainers filteren op 1 of meerdere voorwaarden.

Merk fietstrainer

fietstrainers

Type fietstrainer

Fietstrainer type

Aandrijving

Fietstrainer aandrijving

Max vermogen

fietstrainer vermogen - slider
fietstrainer vermogen - inputs

Max percentage

fietstrainer percentage - slider
fietstrainer percentage - inputs