virtueelfietsen.be

Alles over indoor fietsen. 

Tacx Neo 2T

Inhoud

Delen via:

De Tacx Neo 2T in het kort.

De Tacx Neo T2 zit is het vlaggenschip van de Tacx fietstrainers. Het is dan ook één van de betere direct drive smart fietstrainers die nu te verkrijgen zijn. De Tacx Neo T2 maakt gebruik van een virtueel vliegwiel wat zorgt voor een realistisch fietsgevoel op de trainer. De mogelijkheid om hellingen te simuleren tot 25% en een maximaal vermogen van 2200 watt draagt bij tot dit realistische fietsgevoel. Als je kan rekenen op een nauwkeurigheid van +/- 1%, dan weet je dat het een goede fietstrainer is.

De Neo T2 is geen lichtgewicht met zijn 21,5 kg. De poten van de Neo T2 zijn net als bij de gelijknamige voorganger inklapbaar waardoor je hem toch nog redelijk makkelijk kan opbergen.

De meest fietsen kunnen zonder veel problemen gebruikt worden op de Tacx Neo 2T.

Hij is nog stiller dan zijn voorgangers. Het geluid van de fiets is luider dan wat de Neo produceert. Geen gemor meer van huisgenoten of onderburen door een luidruchtige fietstrainer.

Prestaties van de Tacx Neo 2T in het kort.

Maximaal vermogen: 2200 watt
Maximale hellingsgraad: 25%
Nauwkeurigheid: 1%

Welke fiets kan je gebruiken?

De Tacx Neo 2T is compatibel met de meeste gangbare fietsen op de markt. Schijfremmen vormen geen probleem om de Neo 2T te gebruiken. Voor assen van 130 en 135mm x 5mm en 142 en 148mm x 12 mm zitten de nodige snelspanners of adapters in de doos van de fietstrainer.

11-speed cassette Shimano en SRAM zijn standaard op de Neo 2T te monteren. Voor cassettes van Campagnolo  en SRAM 12 speed/XDR kunnen ook gemonteerd worden, maar dan moet je de body wel vervangen. Shimano 12 speed Microspline cassettes zijn nog niet compatibel met de Neo 2T.

geschikte assen: 130 mm, MTB 135 mm, 142 mm en 148 mm. Adapter voor 135 x 10 mm beschikbaar
Welke cassette zijn compatibel: Shimano & SRAM 8-12 speed. Campagnolo and SRAM XD, en XD body afzonderlijk aan te kopen.
geschikt voor 29": ja
Tacx Neo 2T actie.

Meer fietstrainers.

De mogelijkheden van de Tacx Neo 2T.

De Tacx Neo geeft je extra mogelijkheden bij het indoor trainen zonder nood aan extra sensoren. De Neo 2T verzamelt zelf alle gegevens die nodig zijn en stuurt vermogen, snelheid en cadence door naar de app of fietscomputer. De keuze tussen Ant+ en Bleutooth zorgt er ook voor dat je geen extra Ant+-dongle moet kopen.

Gebruik met Indoor training apps.

De Neo 2T is ideaal om te gebruiken samen met een fietstrainingsapps zoals Zwift, rouvy en anderen. Het verbinden is eenvoudig en de communicatie tussen beiden verloopt vlekkeloos. Neo 2T kan het terrein perfect vertalen in weerstand en dit op een realistische manier. Overgang van vlak naar hellende weg voelt realistisch aan door het virtuele vliegwiel.

Simulatie van het wegdek.

De Neo 2T kan het wegdek simuleren. Het weggevoel of roadfeel kan gebruikt worden in de Tacx software en Zwift. Kasseien, grind en andere ondergrond worden dan gesimuleerd door kleine wijzigingen in de weerstand. Dit voelt realistisch aan, maar persoonlijk ben ik geen voorstander. Geen probleem want je kunt dit perfect uitschakelen.

Simulatie van een afdaling.

Afdalingen vormen voor deze Neo ook geen probleem. Voor de afdalingssimulatie moet de fietstrainer wel verbonden zijn met de netstroom. Afdalingen worden dan perfect nagebootst. Blijven trappen tijdens de afdaling is niet meer nodig. De overgang van dalen naar klimmen wordt hierdoor ook veel realistischer. Sommige trainingsapps berekenen de snelheid in een afdaling bij het stilhouden van de benen. Bij een fietstrainer moet je dan altijd een dood punt overwinnen bij het terug trappen wat niet realistisch is. De afdalinssimulatie lost dit probleem op.

Analyse van de pedaalslag.

De Neo 2T kun je ook een analyse van de pedaalslag bezorgen. Je moet dan wel gebruikmaken van de Tacx Trainings App of een Edge fietscomputer van Garmin. Je kunt een fietscomputer samen met Zwift of een andere trainingsapp verbinden met de fietstrainer om van de analyse van de pedaalslag gebruik te kunnen maken.

Trainen met de Tacx Neo 2T.

Door zijn nauwkeurigheid en veelzijdigheid is de Tacx Neo ideaal om kwalitatief indoor te trainen. De analyse van de pedaalslag samen met gestructureerde trainingsprogramma's van De Tacx Trainings App of andere software geeft je alle controle en data om echt gericht te trainen. Alternatief kun je ook een fietscomputer gebruiken om de trainer aan te sturen tijdens een training.

Indoor fietsen voor fun.

Die echte serieuze trainingssessies zijn geen must. De Neo zorgt voor een realistisch gevoel op de indoor trainer waardoor het veel aangenamer fietsen wordt. De combinatie van de Neo 2T met een app die aan je wensen voldoet zorg voor de extra motivatie en uitdaging die nodig is om het indoor fietsen aangenamer te maken. Puur op vlak van fietsgevoel benaderd de Neo 2T het buiten fietsen.

Fietscomfort.

De Tacx Neo 2T is ook zo ontworpen dat er een kleine zijwaartse speling is tijdens het fietsen. De fiets kan dus een beetje meebewegen onder je. Bij het buiten fietsen maakt je fiets ook altijd kleine zijwaartse bewegingen. Deze kleine speling is voldoende om het indoor fietscomfort drastisch te verhogen.

Wat zit in de doos?

  • NEO 2T Smart Trainer
  • Voorwielsteun
  • Snelspanner voor racefietsen en mountain bikes (5 mm)
  • Direct drive snelspanner met adapterset (142 x 12 mm en 148 x 12 mm)
  • 1 maand Tacx Premium software

Conclusie.

De Tacx Neo 2T heeft heel veel te bieden en is een van de beste interactieve fietstrainers die op dit moment te vinden zijn op de markt. Met de Neo 2T heb je toegang tot alle mogelijkheden van het online fietsen. Hij is krachtig genoeg om alle hellingspercentage te kunnen simuleren. De limieten van de Tacx Neo 2T zul je nooit ontdekken. Hij levert dan ook nog eens al deze prestaties zo goed als gruisloos.
De mogelijkheid van de fietstrainer te gebruiken zonder netstroom is ook een pluspunt. Je verliest dan wel de simulatie van het dalen.
Het prijskaartje van de Tacx Neo 2T is best wel stevig, maar hij is de investering waard als je op regelmatige basis indoor wil fietsen.

Ik gebruik hem al meer dan een jaar en heb nog geen gebreken kunnen vinden.

Bij het neuzen in de online reviews door gebruikers van de Tacx Neo 2T zijn deze bijna uitsluitend positief. Als negatief wordt ervaren dat hij moeilijk te dragen is.

De Tacx Neo 2T in beeld.

Promovideo door Garmin

Beoordeling door GPLama

Beoordeling door DC Rainmaker

De Tacx Neo 2T in beeld - afbeeldingen.

Specificaties.

Merk: Tacx
Type: Neo 2T
Bestelcode: T2875
Productiejaar: 2020
Adviesprijs: €1299.00
Gewicht fietstrainer: 21.5 kg
Soort fietstrainer: smart fietstrainer
Aandrijving: direct drive
Hoe kan je verbinden: ANT+, BLUETOOTH
Welke gegevens worden verzonden: snelheid, vermogen, omwentelingen
Maximaal vermogen: 2200 watt
Maximaal hellingspercentage: 25%
Nauwkeurigheid: 1%
Maximale draaimoment: 88 Nm
Maximale remkracht: 260 N
q-factor: 147mm
Hoe kalibreren: Geen kalibratie nodig
te gebruiken 29" wielen: ja
Geschikte assen: 130 mm, MTB 135 mm, 142 mm en 148 mm. Adapter voor 135 x 10 mm beschikbaar
Delen via:

Inhoud

Fietstrainer