virtueelfietsen.be

Alles over indoor fietsen. 

Tacx Flux 2

Inhoud

Delen via:

De Tacx Flux 2 in het kort.

De Tacx Flux 2 is de opvolger van de Flux. Hij kan betere prestaties voorleggen als zijn voorganger. Het is een direct drive smarttrainer die perfect werkt met je favoriete trainingsoftware. Hij heeft een maximaal vermogen van 2000 watt en kan helling tot 16% simuleren. De nauwkeurigheid is ook verbeterd tot +/- 2,5%.
Het is geen kleine fietstrainer en de poten zijn niet op te vouwen waardoor hij minder eenvoudig op te bergen is. Dit is vooral een nadeel als je de fietstrainer niet kan laten staan.

Prestaties van de Tacx Flux 2 in het kort.

Maximaal vermogen: 2000 watt
Maximale hellingsgraad: 16%
Nauwkeurigheid: 2.5%

Welke fiets kan je gebruiken?

De Tacx Flucx 2 is te gebuiken met fietsen uitgerust met volgende assen: race 130mm, MTB 135mm, 142x12mm & 148x12mm en wieldiameter van '26 tot en met '29. Schijfremmen of een lange kooi vormen geen probleem om de fiets op de Tacx Flux 2 te monteren.

geschikte assen: 130 mm, MTB 135 mm, 142 mm en 148 mm. Adapter voor 135 x 10 mm beschikbaar.
Welke cassette zijn compatibel: Shimano en SRAM: 8- tem11-speed. Campagnolo, SRAM XD en XD-R body afzonderlijk aan te kopen..
geschikt voor 29": ja
Tacx Flux 2 actie

Meer fietstrainers.

De mogelijkheden van de Tacx Flux 2.

De Flux is de middenklasse direct drive trainer van Tacx @ Garmin. Het is een direct drive met alle voordelen die daaruit voortvloeien, maar met iets minder toeters en bellen dan de Tacx Nero 2T.

Hoog maximaal vermogen.

Met een maximaal vermogen van 2000 watt is hij meer dan krachtig genoeg voor de meeste onder ons. Dit wil wel niet zeggen dat je altijd over de volle 2000 watt kan beschikken. Bij lage snelheden ligt dit aanzienlijk lager maar nog meer dan voldoende voor de gemiddelde fietser. Dit geldt voor alle smart fietstrainers. Op onderstaande grafiek kun je zien wel vermogen hij bij welke snelheid kan leveren.

bereik van de Tacx Flux 2

Met al dit vermogen kan de Flux 2 hellingen tot 16% simuleren en dit alles met een nauwkeurigheid van 2,5%.

Verbinden met apps.

Een fietstrainer als de Flux 2 koop je niet om alleenstaande te gebruiken maar in samenwerking met een app of een fietscomputer. De app of fietscomputer ontvangt dan de date van de fietstrainer en past de weerstand aan naargelang de situatie. Apps zoals Zwift, Rouvy en andere geven je zo de kans te fietsen in een virtuele wereld of met video's gemaakt op echte wegen waarbij de weerstand van de fietstrainer wordt aangepast volgens het parcours.

Een stille fietstrainer.

De Tacx Flux 2 is een stille fietstrainer. De trillingen en geluid worden tot een minimum beperkt. Dit maakt hem zeker geschikt voor gebruik in een omgeving waar geluid van belang is. In appartementen kan het zeker een voordeel zijn een stille en trillingsvrije fietstrainer te hebben.

Ook stand-alone te gebruiken.

Moest je toch de nood hebben om de fietstrainer te gebruiken zonder verbinding met een app of fietscomputer dan is dit ook mogelijk. Hij simuleert dan een vlakke weg en de weerstand zal toenemen naarmate je sneller fietst. De trainer moet wel aangesloten zijn op netstroom.

Hoe presteert de Flux 2.

De Flux 2 presteert zoals je van een fietstrainer in zijn prijscategorie mag verwachten. Hij is gelijkwaardig aan de fietstrainers die ongeveer evenveel kosten. Zijn prestaties op vlak van nauwkeurigheid en reageren op plotse toename van vermogen zijn zoals je mag verwachten. Als je veeleisend bent ga je voor de duurdere Tacx Neo 2T, maar voor e meeste onder ons is de Flux 2 een trainer die aan al onze noden zal voldoen.

Wat zit in de doos?

  • Flux 2 Smart Trainer
  • Snelspanner voor racefietsen en mountain bikes (5 mm)
  • Direct drive snemspanner met adapterset (142 x 12 mm en 148 x 12 mm)
  • 1 maand Tacx Premium software

Conclusie.

De Tacx Flux 2 is het kleiner broertje van de Tacx Neo 2T en zijn prestaties zijn minder impressionant als de Neo. Dit wil niet zeggen dat de Tacx Flux 2 geen goede fietstrainer is. Hij heeft zijn beperkingen en is minder accuraat dan zijn duurdere broertje, maar hij doet wel waar hij voor wordt verkocht. Als je naar gelijkaardige fietstrainers van andere merken gaat kijken met gelijkaardige mogelijkheden kom je al snel bij de Wahoo KICKR CORE die iets goedkoper is. In het gamma van Elite heb je de Suito die het met iets minder goede prestaties moet doen, maar die wel een aantrekkelijke prijs heeft.

Waarom wel voor de Tacx Flux 2 gaan?

Tacx heeft al vele jaren ervaring met de fietstrainers en het ontwerp van de Flux is ondertussen al aan zijn derde versie toe. Het heeft zijn dienst bewezen en Tacx heeft geleerd van de voorgaand modellen. Je haalt dus een trainer in huis die al zijn kinderziektes achter de rug heeft.

De Tacx Flux 2 in beeld.

Promovideo door Garmin

Beoordeling door DC Rainmaker

Beoordeling door GPLama

De Tacx Flux 2 in beeld - afbeeldingen.

Specificaties.

Merk: Tacx
Type: Flux 2
Bestelcode: T2980.61
Productiejaar: 2020
Adviesprijs: €799.00
Gewicht fietstrainer: 23.6 kg
Soort fietstrainer: smart fietstrainer
Aandrijving: weel-on
Hoe kan je verbinden: ANT+ en Bluetooth
Welke gegevens worden verzonden: snelheid, vermogen, omwentelingen
Maximaal vermogen: 2000 watt
Maximaal hellingspercentage: 16%
Nauwkeurigheid: 2.5%
Gewicht vliegwiel: 7.6 kg
Maximale draaimoment: 41 Nm
Maximale remkracht: 120 N
Hoe kalibreren: spindown
te gebruiken 29" wielen: ja
Geschikte assen: 130 mm, MTB 135 mm, 142 mm en 148 mm. Adapter voor 135 x 10 mm beschikbaar.
Delen via:

Inhoud

Fietstrainer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *