virtueelfietsen.be

Alles over indoor fietsen. 

Wahoo KICKR CORE

Inhoud

Delen via:

De Wahoo KICKR CORE in het kort.

De KICKR CORE is het kleine broertje van de KICKR. Je hebt voor een mooie prijs een direct drive trainer die ook nog eens goede prestaties laat optekenen. Hij is +/- 2% nauwkeurig en kan hellingen simuleren tot 16%. Met een maximaal vermogen van 1800 watt zal je niet snel de limiet van deze trainer bereiken.
Het vliegwiel van de KICKR core is 5,4 kg en zijn totale gewicht 18 kg.

Prestaties van de Wahoo KICKR CORE in het kort.

Maximaal vermogen: 1800 watt
Maximale hellingsgraad: 16%
Nauwkeurigheid: 2%

Welke fiets kan je gebruiken?

De KICKR core is compatibel met de meeste fietsen. Wielmaten van '26 tot en met '29 vormen geen probleem. Je kunt zowel fietsen met snelspanner of steekas monteren op de fietstrainer. Hij is ook geschikt voor schijfremmen. Cassettes van Shimano en SRAM 8-speed t.e.m. 11-speed kunnen op de fietstrainer worden geïnstalleerd.

geschikte assen: 130/135mm snelspanner, 12x142, en 12x148 steekas
Welke cassette zijn compatibel: Shimano en SRAM 8- tem 11-speed.
geschikt voor 29": ja
De voordelen van Indoor Cycling voor recreatieve fietsers

Meer fietstrainers.

De mogelijkheden van de Wahoo KICKR CORE.

De KICKR CORE is de middenklasser direct drive fietstrainer van WAhoo. Hij heeft alles wat je van een fietstrainer in deze prijsklasse mag verwachten.

Realistisch fietsgevoel.

In deze versie van de CORE is het gebruik van het vliegwiel verbeterd om een beter fietsgevoel te creëren. Dit samen met het maximaal vermogen van 1800watt en het simuleren van hellingspercentages tot 16% zorgt voor een realistische fietservaring op de CORE. Dit mag je ook verwachten van een fietstrainer in de prijscategorie.

Verbinden met apps.

Net als andere smart trainers kan de KICK CORE verboden worden fietstraining apps zoals Zwift en andere. Koopt er nog iemand een fietstrainer om niet te verbinden met een fietstrainer app? Het verbinden zal in de meeste gevallen zonder probleem verlopen via ANT+ of Bluetooth. Communicatie tussen app en fietstrainer verloopt vlot.
Naast verbinden met een app kan je de CORE ook verbinden met een fietscomputer van Wahoo en de Garmin Edge serie die ANT+ FE-C ondersteunen. De fietstrainer kan ook aangestuurd worden vanuit de fietscomputer. Zo kan je in principe een buiten gereden route opnieuw rijden op de fietstrainer.

Nauwkeurig en stil.

Net als de meeste direct drive trainers is de KICKR CORE een stille fietstrainer. Op vlak van nauwkeurigheid presteert de CORE zoals je mag verwachten van een fietstrainer in deze prijsklasse. +/- 2% nauwkeurig is meer dan voldoende voor de meeste onder ons. De CORE reageert  snel op verandering van vermogen.

Extra's van Wahoo.

Wil je graag een meer uitgebreide setup die je meer realiteitsgevoel geeft? Wahoo heeft twee extra's die je dit kunnen bieden. De KICKR Climb en de KICKR Headwind. Deze eerst zal de hellingsgraad van de fiets de hellingsgraad in de app die je gebruikt laten volgen. De Headwind zorgt dan weer voor de nodige luchtstroom bij het fietsen en hij doet dit in overeenstemming met je snelheid. Hoe sneller je fietsen hoe harder hij zal blazen.

Dit zijn  toffe extra's, maar er hangt ook een kostenplaatje aan. Ik zou dan eerder opteren een duurdere fietstrainer te kopen en niet in de extra's te investeren. Een ventilator werk even goed als de Headwind en zonder de Climb lukt het ook wel.

Wat zit in de doos?

  • Wahoo KICKR Core fietstrainer
  • Snelspanner
  • Voedingskabel
  • Compatibel met 130 en 135 mm snelspanners
  • Adapter voor 12x142 mm en 12x148 mm steekas
  • nodige spacers

Conclusie.

De Wahoo KICKR Core is een degelijke fietstrainer. Zijn specificaties zijn voor de meeste onder ons ruim voldoende. Integratie met apps vormt geen probleem en ik vermoed dat iedereen die een smart fietstrainer in deze prijsklassen aankoopt ook gebruik zal gaan maken van een app.
De KICKR Core is zeker een goed alternatief voor de €300 duurdere KIKCR die in zijn laatste versie wel enkele verbeteringen heeft gekregen. Of die de €300 waard zijn moet je zelf bepalen. Er zijn nog andere middenklasse fietstrainers, zoals de Elite Suito, op de markt die ongeveer dezelfde specificaties hebben en ook iets goedkoper geprijst zijn.

Een nieuwe of eerste fietstrainer is altijd een moeilijke keuze om te maken of je moet kunnen beschikken over een onbeperkt budget, maar wie kan dat?

De Wahoo KICKR CORE in beeld.

Promovideo van Wahoo

Beoordeling door DC Rainmaker

Beoordeling door GPLama

De Wahoo KICKR CORE in beeld - afbeeldingen.

Specificaties.

Merk: Wahoo
Type: KICKR CORE
Bestelcode: WFBKTR4
Adviesprijs: €799
Gewicht fietstrainer: 18 kg
Soort fietstrainer: smart fietstrainer
Aandrijving: direct drive
Hoe kan je verbinden: ANT+, ANT+ FE-C, en Bluetooth
Welke gegevens worden verzonden: snelheid, vermogen, omwentelingen
Maximaal vermogen: 1800 watt
Maximaal hellingspercentage: 16%
Nauwkeurigheid: 2%
Gewicht vliegwiel: 5 kg
Hoe kalibreren: spindown
te gebruiken 29" wielen: ja
Geschikte assen: 130/135mm snelspanner, 12x142, en 12x148 steekas
Delen via:

Inhoud

Fietstrainer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *