virtueelfietsen.be

Alles over indoor fietsen. 

Tacx Boost

Inhoud

Delen via:

De Tacx Boost in het kort.

De Tacx Boost is een basis trainer met een maximaal vermogen van 1050 watt. Het is een basis weel-on trainer. Als basis trainer kan hij niet communiceren met trainingssoftware. Het aanpassen van de weerstand gebeurt dan ook niet automatisch. De weerstand is in te stellen door een schakelaar die op het stuur van de fiets wordt bevestigd.
Het vliegwiel van 1,6 kg zorgt wel voor een goede fietservaring op de Tacx Booster en zijn prestaties zijn niet slecht voor een basis trainer.
Mits extra sensoren kun je wel nog aan de slag met Zwift en andere trainingsapps. Je kunt dan wel niet de weerstand van een klim ervaren.

De Boost is een compacte unit die gemakkelijk op te bergen is.

Prestaties van de Tacx Boost in het kort.

Maximaal vermogen: 1050 watt

Welke fiets kan je gebruiken?

De Tacx Boost is een weel-on trainer die kan gebruikt worden met wielmaat 24" tem 29". De snelspanner voor assen van 130 en 135 mm wordt meegeleverd. Mist een niet meegeleverde adapter kunnen fietsen met assen van 142x12 en 14x12 mm worden gebruikt. Schijfremmen vormen geen probleem voor de Tacx Boost.

geschikte assen: Race 130 mm, MTB 135 mm. Adapters voor andere breedten beschikbaar
geschikt voor 29": ja
Tacx Boost in actie

Meer fietstrainers.

De mogelijkheden van de Tacx Boost.

De Tacx Boos is een basistrainer wat wil zeggen dat hij geen gegevens verstuurd en ook niet de weerstand zelf kan aanpassen. Het aanpassen van de weerstand doe je door een hendel te bedienen of te schakelen.

Booster min de "er"

De Boost is in essentie een type dat al beschikbaar was onder de naam Booster. Het is dus niet een nieuwe trainer, maar eentje die al enkele jaren op de markt is. Dit wil niet zeggen dat het een slechte fietstrainer is. In zijn prijsklassen is het zeker een degelijke trainer die doet wat van hem verwacht wordt.

Boost monteren.

Voor je kan rijden moet je de Boost monteren. Veel werk is dit niet. Bij het monteren van de remunit heb je de keuze tussen drie verschillende wieldiameters. Er zijn drie uitsparingen die overeenstemmen met een wieldiameter. Monter de rem op de manier bie overeenstemt met de wieldiameter die je zult gebruiken. Dit is van belang om de remunit met de juiste spanning tegen het achterwiel aan te drukken.

Weerstand regelen via hendel.

De weerstand van de fietstrainer is te regelen door een hendel die je moet bevestigen op het stuur. Er loopt een kabel van de hendel naar de fietstrainer. Hij heeft 10 standen. De standen zijn geen vast gemogen omdat de trainer naargelang je snelheid meer of minder weerstand zal geven. Hoe hoger de omwentelingsnelheid van je wiel, hoe meer weerstand hij zal geven.

Fiets bevestigen op de Boost.

Het monteren van de fiets op de Boost is eenvoudig ams je een fiets met snelspanner hebt voor een fiets met een as van 130 of 135mm. Voor deze as is de juiste snelspanner meegeleverd in de doos. Heb je een steekas dan zul je afzonderlijk een adapter moeten aankopen.

Na het bevestigen van de fiets moet je de rol met de juiste druk tegen het achterwiel aandrukken. Er is een draaiknop voorzien op een wat ongelukkige plaats om deze instelling uit te voeren. Zorg ook voor de juiste bandendruk.  8 bar wordt aanbevolen door Tacx/Garmin.

Gewoon fietsen.

De Boost is een simpele trainer die geschikt is voor mensen die af en toe indoor een uurtje indoor willen fietsen. Voor gestructureerd te gaan trainer zijn er beter opties. Een smart fietstrainer geeft je veel meer mogelijkheden.

Verbinden met apps.

Kun je de Boost dan helemaal niet verbinden met een app? Dit kan wel door een externe sensor die dan de snelheid kan doorsturen naar de app die dan aan de slag gaat met dit gegeven. Zwift geeft de mogelijkheid om op deze manier toch Zwift te gebruiken met wat ze dan noemen een "virtueel vermogen". Ze berekenen dan je geleverde vermogen op basis van snelheid, wielmaten en welke fietstrainer je gebruikt. De Boost moet om weerstandniveau 2 instellen.

De Boost is ook te verkrijgen in een versie waarbij je een snelheidsensor van Garmin krijgt meegeleverd.

Naast de niet hoge accuraatheid, wat geen probleem hoeft te zijn, moet ook wel weten dat de weerstand van de Booster niet zal aangepast worden volgens het terrein.

Wat zit in de doos?

  • Boost trainer
  • Voorwielsteun
  • Snelspanner voor racefietsen en mountainbikes (5 mm)

Conclusie.

De Boost is een basis trainer zonder veel toeters of bellen. Het is dus geen interactieve trainer die zelf de weerstand aanpast volgens het gevolgde parcours.

Is de Boost zijn geld waard?

Ja en nee. Hij doet wat je er van mag verwachten, maar voor bijna dezelfde prijs is er in het assortiment de Tacx Flow die wel een smart trainer is en kan communiceren met een fietstrainingsapp. Het maximaal vermogen van de Flow is wel lager maar zal voor veel van ons voldoende zijn. Groot voordeel van de Boost is het onafhankelijk zijn van netstroom waardoor je hem overal kan gebruiken.

De keuze van de Boost hangt dus vooral af welke verwachtingen je hebt van een fietstrainer. Is het om af en toe een uurtje te bollen terwijl je muziek luistert of naar een film kijkt dan is de Boost ideaal. Wil je echter de meer virtuele ervaring die een smart trainer geeft door het aanpassen van de weerstand naargelang een gevolgd parcours, dan is de Tacx Flow in die prijsklassen een betere aankoop.

De Tacx Boost in beeld.

Promovideo van Garmin

Beoordeling door DesFit

De Tacx Boost in beeld - afbeeldingen.

Specificaties.

Merk: Tacx
Type: Boost
Bestelcode: 010-02419-01
Productiejaar: 2020
Adviesprijs: €249.49
Gewicht fietstrainer: 8.54 kg
Soort fietstrainer: basis fietstrainer
Aandrijving: weel-on
Hoe kan je verbinden: alleen via externe sensoren
Maximaal vermogen: 1050 watt
Gewicht vliegwiel: 1.6 kg
Maximale draaimoment: 17 Nm
Maximale remkracht: 50 N
Hoe kalibreren: niet van toepassing
te gebruiken 29" wielen: ja
Geschikte assen: Race 130 mm, MTB 135 mm. Adapters voor andere breedten beschikbaar
Delen via:

Inhoud

Fietstrainer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *