virtueelfietsen.be

Alles over indoor fietsen. 

Meet-ups - Je eigen groepsrit in Zwift.

Zelf een groepsrit maken is niet mogelijk in Zwift, maar met meetups is er wel voor een alternatief gezorgd. Ondank zijn beperkingen kun je toch een rit of wedstrijd organiseren voor je fietsvrienden. Lees verder om de mogelijkheden van meetups te leren kennen.

Inhoud

Delen via:

Wat is het verschil tussen een meetup en groepsrit?

Een groepsrit is open voor iedereen en is opgenomen in de kalender met events van Zwift. Een meetup daarentegen is alleen op uitnodiging. Groepsritten kunnen niet door individuele gebruikers van Zwift worden aangemaakt. Het aanbod aan groepsritten is al groot in Zwift en een mogelijkheid waar iedereen een groepsrit kan aanmaken zou de kalender met events overladen.

Hoe kun je een meetup organiseren?

Om een meetup te organiseren heb je de companion app nodig. Je zult deze dus eerst moeten installeren op een mobiel toestel. Het organiseren van meetups is maar één van de vele mogelijkheden van de companion app. Op het scherm van de events zie je bovenaan een icoontje met drie mannetjes. Als je hier op klikt, ga je naar het scherm waar je een meetup kan organiseren.
Je kunt maximaal 7 dagen vooraf de meetup organiseren. Het is dus niet mogelijk om een maand vooraf een meetup aan te maken.

Companion app meetup maken

Wat is er mogelijk met een meetup?

Vergeet niet de activiteit als fietsen in te stellen. meetups zijn ook beschikbaar voor lopers. De datum en uur van de meetup kan je vrij kiezen tot 7 dagen in de toekomst. Langer vooruit is niet mogelijk.

Om te bepalen waar je gaat rijden kies je eerst de gewenste kaart en dat de route die je in die kaart wil gaan rijden. Je hebt keuze uit alle beschikbare routes in Zwift. Om een keuze te maken moet je al wel een beetje weten wat welke route omvat. Je kunt natuurlijk ook voor de verrassing gaan en blind een keuze maken.

De duur van de meetup kun je bepalen aan de hand van afstand of tijd. Je kunt ervoor kiezen de meetup een bepaald tijdsduur mee geven. De rit eindigt dan bij het bereiken van die tijd of je kan kiezen voor afstand.

Wie kun je uitnodigen?

De meetup werkt alleen op uitnodiging. Je moet dus de gewenste deelnemers zelf uitnodigen voor de groepsrit. Het maximaal aantal deelnemers aan een meetup in Zwift is 100. Je bent ook beperkt in wie je kan uitnodigen. Alleen mensen met wie je een verbinding hebt in Zwift kun je uitnodigen. Je kunt dus alleen personen uit je vriendenlijst van Zwift selecteren om uit te nodigen.

Wedstrijd of rustig ritje?

Hoe je de meetup gaat rijden hangt helemaal van jezelf en je vrienden af. Je kunt wel vooraf al bepalen of het een gewone rit of wedstrijd is. Er zijn drie opties "Keep Everyone Together", "none" of "race".

Met de optie "Keep Everyone Together" zal zoals de omschrijving zegt iedereen bijeen houden ongeacht het vermogen dat elke deelnemer levert. De snelheid van de groep zal bepaald worden door de traagste deelnemer. Op deze manier kan iedereen zelf bepalen hoeveel inspanning ze leveren zonder dat de groep uiteen valt.
Alleen als je stopt met trappen zul je niet meer bij de groep blijven.

Je kunt hier ook voor "none" kiezen. De groep wordt dan niet bij elkaar gehouden. De snelheid zal voor elke renner bepaald worden aan de hand van het vermogen. Het is dus aan de groep om ervoor te zorgen dat ze samen blijven.

Kies je voor "race" dan zul je na het overschrijden van de aankomst een uitslag te zien krijgen met de plaats, tijd en het vermogen.

De weg alleen voor jezelf.

Als laatste optie kun je er nog voor kiezen dat je andere gebruikers, die geen deel uitmaken van de meetup, niet ziet. Je hebt dan de gekozen route alleen voor de meetup. Als extraatje kun je dan voor elke leiderstrui gaan binnen de groep. Ook voor de KOM's wordt er dan alleen rekening gehouden met de meetup.

Meetup in Zwift - tijdens het rijden

Hoe deelnemen aan een meetup?

Je zult de uitnodiging zien in de companion app. Je kunt deze hier ook accepteren en de details van de meetup bekijken. na het accepteren krijg je ook de mogelijkheid om de meetup te laten opnemen in je agenda. De optie om een reminder te krijgen een x-aantal minuten voor de meetup is ook aanwezig.
Je kunt tot 30 minuten na het starten van de meetup nog aansluiten behalve als de meetup als "race" is bepaald. Dit werk net als bij een "late join" in een groepsrit.

Wijzigen of verwijderen van een meetup.

De mogelijkheid om een meetup aan te passen of te verwijderen is ook voorzien. Je kunt alle opties van de meetup aanpassen.

GPLama over meetups

Sids het maken van deze video door GPLama zijn er al enkele wijzigingen doorgevoerd aan de meetups. Het aantal kaarten dat je kan gebruiken voor een meetup is uitgebreid.

Specificaties zwift

beschikbaar voor Windows, Mac, iOS, Apple TV en Android
Link naar de app: Link
Gratis testperiode: 7 dagen
Gratis te gebruiken: nee
Verbinden: ANT+ of Bluetooth
Welke fietstrainers zijn ondersteund: Link
Mogelijkheden: groepsritten, wedstrijden, trainingschema's, eigen trainingsschema's
Is er een familieaccount beschikbaar? nee
Wat kost het: 14,99/maand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Delen via:

Inhoud

Meer over de werking van Zwift.

Fietstrainers

Welke fietstrainer moet ik kopen?

Tacx Neo 2T

Type fietstrainer: smart fietstrainer
Aandrijving: direct drive
Maximaal vermogen: 2200 watt
Maximale hellingsgraad: 25 %

Tacx Flow

Type fietstrainer: smart fietstrainer
Aandrijving: weel-on
Maximaal vermogen: 800 watt
Maximale hellingsgraad: 6 %

Tacx Flux 2

Type fietstrainer: smart fietstrainer
Aandrijving: weel-on
Maximaal vermogen: 2000 watt
Maximale hellingsgraad: 16 %

Tacx Boost

Type fietstrainer: basis fietstrainer
Aandrijving: weel-on
Maximaal vermogen: 1050 watt

Tacx FLUX S

Type fietstrainer: smart fietstrainer
Aandrijving: direct drive
Maximaal vermogen: 1500 watt
Maximale hellingsgraad: 10 %

Wahoo KICKR CORE

Type fietstrainer: smart fietstrainer
Aandrijving: direct drive
Maximaal vermogen: 1800 watt
Maximale hellingsgraad: 16 %