virtueelfietsen.be

Alles over indoor fietsen. 

Companion App - Zwift

De companion app van Zwift is een must have wanneer je Zwift gebruikt. Je hebt geen afzonderlijk toetsenbord nodig om je avatar te besturen en je hebt toegang tot de lijst van georganiseerde ritten en wedstrijden tijdens het rijden.

Inhoud

Delen via:

Wat is de Zwift companion app?

De Zwift companion app kun je nog het best omschrijven als een afstandsbediening voor Zwift. Zeker nuttig als de computer waarop je Zwift gebruikt niet binnen handbereik is. Je moet dan geen toetsenbord in de buurt houden om te kunnen sturen of andere opties te gebruiken. Als je niet aan het Zwiften bent, kun je companion app ook gebruiken om je profiel aan te passen en de kalender met events te raadplegen. Naast het raadplegen is het ook mogelijk je aan te melden voor events. Handig om een event te zoeken zonder dat je de pc nodig hebt.

Via de zwift companion app fietstrainer verbinden.

Je kunt de fietstrainer verbinden met Zwift via de companion app. Als je zwift draait op een toestel dat geen bluetooth heeft kun je op deze manier toch nog de verbinding maken met de fietstrainer.
Start eerst de companion app op en daarna de app op de computer. Na het inloggen moet je in het scherm waarin je de fietstrainer en andere sensoren verbindt links boven de instellingen openen en kiezen om te verbinden via de companion app. De verbinding loopt nu via de companion app. Om te werken moeten e twee toestellen wel met hetzelfde netwerk zijn verbonden. De pc verbonden via wifi en het mobiele toestel via 4G zal dus niet werken.

 

Companion app zonder te rijden

Comapanion app als je niet aan het rijden bent.

Als je Zwift niet hebt geopend om te rijden kun je de companion app gebruiken om je profiel aan te passen. Dit kan door in het dropdown menu links boven op je foto te klikken. Je kunt de foto, naam, lengte, gewicht en gebruikte eenheden aanpassen. Verder kun je in je profiel gereden afstand, hoogtemeters en tijd zien sinds eerste gebruik, laatste 30 of laatste 7 dagen. Het aantal contact in Zwift worden ook weergegeven. Door hier op de klikken ga je naar de respectievelijke lijsten.
Aanmelden voor events en raadplegen van voorgaande ritten is ook mogelijk in de app.

De app gebruiken tijdens het rijden.

Tijdens het rijden is het een afstandsbediening voor Zwift. Via game in het dropdown menu ga je naar de kaart van de rit. Net als in de gewone app wordt je positie op de kaart getoond. Het besturen van de avatar aan de kruispunten kun je ook via de companion app net als alle andere opties die er zijn. Geven van ride ons, zwaaien, rit beëindigen, chatten, je kan het allemaal via de companion app. Zo heb je geen nood aan een toetsenbord in de buurt om al de mogelijkheden tijdes het rijden te gebuiken.

 

Companion app tijdens het rijden

Aanmelden voor events.

In de companion app kun je een event opzoeken dat je op een later moment wil rijden. De lijst van events kun je filteren op type rit om je zoektocht gemakkelijker te maken. Van elke rit is nodige info over de rit om je keuze te maken beschikbaar. Aanmelden doe je door op het kruisje te klikken.
Eens aangemeld is het mogelijk om dit te laten opnemen in de kalender die je op het mobiele toestel gebruikt. Om dit te doen moet je op het tijdstip van de rit klikken. De optie om een melding op een gekozen aantal minuten voor de rit te krijgen is ook beschikbaar.
Tijdens het rijden kun je ook nog aanmelden voor een rit. Het is niet mogelijk om je alsnog aan te melden bij ritten die al bezig zijn wat in de gewone app wel mogelijk is.

Meetup aanmaken.

In de companion app kun je ook een meetup aanmaken. Dit doe je ook via events en dan bovenaan de afbeelding met drie mensjes selecteren. Je kunt nu de meetup aanmaken. Je hebt een keuze van datum en tijd, kaart, route en enkele andere opties. Een meetup is geen openbaar event en is alleen beschikbaar voor de gebruikers van Zwift die je uitnodigt. Deze zijn dan nog eens beperkt tot zij die in je contacten zitten en maximaal 100.
De companion app is de enige plek waar je een meetup kan aanmaken.

 

Companion app meetup maken

Uitleg door Zwift over de Companion App

Uitleg door de mensen van Zwift over de Companion app. De video dateert van 2019 en ondertussen zijn er wat wijzigingen geweest in de companion app. Helemaal up-to-date is de uitleg niet.

Specificaties zwift

beschikbaar voor Windows, Mac, iOS, Apple TV en Android
Link naar de app: Link
Gratis testperiode: 7 dagen
Gratis te gebruiken: nee
Verbinden: ANT+ of Bluetooth
Welke fietstrainers zijn ondersteund: Link
Mogelijkheden: groepsritten, wedstrijden, trainingschema's, eigen trainingsschema's
Is er een familieaccount beschikbaar? nee
Wat kost het: 14,99/maand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Delen via:

Inhoud

Meer over de werking van Zwift.

Fietstrainers

Welke fietstrainer moet ik kopen?

Tacx Neo 2T

Type fietstrainer: smart fietstrainer
Aandrijving: direct drive
Maximaal vermogen: 2200 watt
Maximale hellingsgraad: 25 %

Tacx Flow

Type fietstrainer: smart fietstrainer
Aandrijving: weel-on
Maximaal vermogen: 800 watt
Maximale hellingsgraad: 6 %

Tacx Flux 2

Type fietstrainer: smart fietstrainer
Aandrijving: weel-on
Maximaal vermogen: 2000 watt
Maximale hellingsgraad: 16 %

Tacx Boost

Type fietstrainer: basis fietstrainer
Aandrijving: weel-on
Maximaal vermogen: 1050 watt

Tacx FLUX S

Type fietstrainer: smart fietstrainer
Aandrijving: direct drive
Maximaal vermogen: 1500 watt
Maximale hellingsgraad: 10 %

Wahoo KICKR CORE

Type fietstrainer: smart fietstrainer
Aandrijving: direct drive
Maximaal vermogen: 1800 watt
Maximale hellingsgraad: 16 %