virtueelfietsen.be

Alles over indoor fietsen. 

Rouvy - groepsritten

Rouvy groepsritten. Wil je samen fietsen met vrienden of andere gebruikers zonder wedstrijdelement dan zijn de groepsritten ideaal. Je kunt deelnemen aan een bestaande groepsrit of zelf een groepsrit creëren.

Inhoud

Delen via:

Rouvy groepsritten.

De Rouvy groepsritten werden ingevoerd in 2021. In volle pandemie ontwikkelden de indoor trainingsapps zich snel door de toenemende vraag van gebruikers. Fietser zochten alternatieven voor het buiten rijden en vonden dit in de trainingsapps. Rouvy had nog geen groepsritten beschikbaar en heeft deze toen ingevoerd.

Waar vind ik de groepsritten?

In de app van Rouvy kun je de groepsritten vinden door in het hoofdscherm rechts onder op events te klikken. Je krijgt dan een lijst van de ritten die bezig zijn en die gepland zijn. Deze lijst bevat de officiële ritten van Rouvy en ritten aangemaakt door de gebruikers.
Via de website van Rouvy kun je ook een lijst vinden, maar deze bevatten alleen de ritten georganiseerd door Rouvy. De lijst is ook niet beperkt tot groepsritten, maar bevat ook wedstrijden en trainingen. Er is wel een filter voorzien die zover ik kan zien alleen een rit suggereert, maar de lijst niet filtert. Je kunt deze lijst hier vinden.

De beste optie om een groepsrit te zoeken is dus in de app. Verwacht geen enorm aanbod aan ritten met veel deelnemers.

Rouvy - groepsritten overzicht ritten

Hoe werkt een groepsrit in Rouvy?

Na het aanmelden moet je vooral zorgen dat je tijdig in de groepsrit bent. Je krijgt de kans om op te warmen net als bij het rijden van een gewone route. Er zal een timer aftellen naar het startmoment. Rouvy heeft zelf geen chat of andere communicatie voorzien. Om te communiceren raden ze discord aan. De maker van de groepsrit kan hiervoor het nodige doen in discord en de andere deelnemers uitnodigen. De maker zal de groepsrit leiden en het tempo bepalen.
De groepsritten zijn zo gemaakt dat alle deelnemers samen zullen blijven ongeacht het geleverde vermogen. De Rouvy magnet zorgt voor het samen blijven van alle deelnemers. Je positie ten opzichte van de leider of groepsgids zal bepalen hoeveel ondersteuning je krijgt.

Zelf een groepsrit organiseren.

Je kunt zelf een groepsrit organiseren in Rouvy. In de app vind je de link onder de lijst van beschikbare ritten. Je wordt dan doorgestuurd naar de website van Rouvy om de nodige gegevens in te vullen. Je kunt ook rechtstreeks via de website gaan van Rouvy. Je moet wel ingelogd zijn in je account. De groepsrit moet een naam krijgen, de datum en uur van de rit en de route. Optioneel kun je er nog voor kiezen de rit alleen beschikbaar te maken voor smart fietstrainers en toegang te beperken door een wachtwoord te voorzien.
Je kunt uitnodigingen versturen naar al je vrienden in Rouvy of alleen aan specifieke gebruikers van Rouvy.
Hou er wel rekening mee als je een route gebruikt die geen Augmented Reality ondersteund, er geen avatars op het beeld zullen verschijnen.

Rouvy - groepsritten start

Wat is de Rouvy magnet.

De Rouvy magnet houdt bij groepritten de groepen samen. Hij zorgt voor ondersteuning of voorkomt dat je vooruit gaat rijden in een groepsrit. Het is de groepsleider die het tempo bepaald.
Je kunt dus nog zo hard trappen als je wil, de Rouvy magnet zul je bij de groepsleider houden. Je kunt dus zelf bepalen hoe hard je de groepsrit maakt.
Heb je het moeilijk om het tempo van de groepsleider te volgen dan zal de Rouvy magnet je ondersteunen. Hoe verder je achter de groepsleider zit, hoe meer ondersteuning je zult krijgen. Ook hier geldt dus dat je zelf bepaalt hoe lastig de groepsrit is. 
Je krijgt ook een indicatie op het scherm waar je zit ten opzicht van de leider en hoeveel ondersteuning je krijgt of hoeveel meer vermogen je levert dan nodig om in de groep te blijven.
Iedereen in de groep kan dus aan een verschillende intensiteit fietsen en toch samen blijven. Het niveau van de deelnemers heeft dus ook geen invloed op de groep. De enige die bepaalt hoe snel de groep rijdt is de groepsleider.

Mijn ervaring met Rouvy groepsritten.

Ik heb niet veel ervaring met de groepsritten in Rouvy. het grote verschil met Zwift buiten het kleinere aanbod en minder deelnemers is de Rouvy magnet. In Zwift bestaat dit niet en durft een groepsrit al eens te ontaarden in een semi wedstrijd. Dit leidt bij sommige tot frustraties en het niet meer deelnemen aan bepaalde groepsritten. De magnet is hiervoor een ideale oplossing. Deze functie is in Zwift ook beschikbaar in meetups.
Het zelf kunnen maken van groepsritten en deze ook breed beschikbaar te stellen is wel een fijne optie.
Het rijden zelf is niet zo verschillend met andere apps. Alleen het visuele aspect is anders.

Rouvy - groepsritten tijdens de rit

Instructievideo over groepsritten door Rouvy.

In deze instructievideo van Rouvy wordt er uitleg gegeven over de groepsritten in Rouvy.

Specificaties rouvy

beschikbaar voor Windows, Mac, iOS, Apple TV en Android
Link naar de app: Link
Gratis testperiode: 14 dagen
Gratis te gebruiken: nee
Verbinden: ANT+ of Bluetooth
Welke fietstrainers zijn ondersteund: Link
Mogelijkheden: groepsritten, wedstrijden, trainingschema's
Is er een familieaccount beschikbaar? ja
Wat kost het: €15,00/maand
of €144/jaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Delen via:

Inhoud

Meer over de werking van ROUVY.

Fietstrainers

Welke fietstrainer moet ik kopen?

Tacx Neo 2T

Type fietstrainer: smart fietstrainer
Aandrijving: direct drive
Maximaal vermogen: 2200 watt
Maximale hellingsgraad: 25 %

Tacx Flow

Type fietstrainer: smart fietstrainer
Aandrijving: weel-on
Maximaal vermogen: 800 watt
Maximale hellingsgraad: 6 %

Tacx Flux 2

Type fietstrainer: smart fietstrainer
Aandrijving: weel-on
Maximaal vermogen: 2000 watt
Maximale hellingsgraad: 16 %

Tacx Boost

Type fietstrainer: basis fietstrainer
Aandrijving: weel-on
Maximaal vermogen: 1050 watt

Tacx FLUX S

Type fietstrainer: smart fietstrainer
Aandrijving: direct drive
Maximaal vermogen: 1500 watt
Maximale hellingsgraad: 10 %

Wahoo KICKR CORE

Type fietstrainer: smart fietstrainer
Aandrijving: direct drive
Maximaal vermogen: 1800 watt
Maximale hellingsgraad: 16 %