virtueelfietsen.be

Alles over indoor fietsen. 

RGT installeren en eerste gebruik.

RGT is een fietstrainer app die je gedeeltelijk gratis kan blijven gebruiken. Je hebt wel geen toegang tot alle mogelijkheden van RGT. Je hebt toegang tot een beperkt aantal routes en kan deelnemen aan georganiseerde events. Na installeren heb je ook een gratis testperiode.

Inhoud

Delen via:

RGT installeren.

Het installatiebestand kun je vinden op de website van RGT. Je kunt ze ook rechtstreek uit de App Store installeren voor Apple producten of vanaf Google Play voor Android. Naast de app om in te rijden heeft RGT ook een remote app. Deze laatste is optioneel maar handig om de hoofdapp te bedienen als het toestel niet dicht bij de fiets staat.

RGT heeft lang gewerkt met een app op Pc waarop je de beelden te zien kreeg en dan een app op een mobiel toestel dat alles bestuurde. Ze zijn kortgeleden van dit systeem afgestapt en nu is er maar 1 app op een toestel nodig. De tweede app is optioneel. Je kunt RGT nu ook gebruiken alleen met de app op een mobiel toestel geïnstalleerd. 

De vereisten waaraan het toestel moet voldoen om de app van RGT te installeren kun je best de website van RGT raadplegen via deze link.

Aanmaken van een account.

RGT heeft het aanmaken van een account eenvoudig gehouden. Je kunt dit doen in de app bij het eerste gebruik of op de website van RGT. De gratis testperiode met toegang tot de hele app start bij het aanmaken van een account. Betaalgegevens moeten bij het aanmaken van een account niet opgegeven worden. Je kan niet vergeten op te zeggen op het einde van je gratis testperiode.

RGT installeren en eerste gebruik - login

Verbinden van de fietstrainer met RGT.

De verbinding tussen de fietstrainer en de app kan via Bluetooth of ANT+. Voor ANT+ zul je een extra dongle nodig hebben terwijl de meeste toestellen wel voorzien zijn van Bluetooth. Om te verbinden ga je in de app naar het menu en kies je sensors.
RGT stelt ook een ANT USB-driver voor een ANT+ dongle ter beschikking via zijn website. Dit kan een oplossing zijn als de computer de ANT+ dongle niet herkent. Je kunt deze driver hier vinden.

Verbinden van een smart trainer met RGT Cycling.

Om een fietstrainer te verbinden kies je het type verbinding dat je wil gaan gebruiken. De Bluetooth verbinding kan via de app of de remote app gebeuren. Bij verschillende toestellen kun je kiezen waar welke data wordt gehaald. Zo kun je het vermogen laten registreren door een vermogensmeter en niet de fietstrainer. Over het algemeen zul je al de data halen via de fietstrainer. Alleen hartslag zal van de hartslagmeter moeten komen wat meestal een borstband zal zijn.

Verbinden met een basis fietstrainer.

Om samen te werken met een basis fietstrainer heb je een vermogensmeter nodig. RGT werkt niet met alleen een snelheidssensor zoals bij sommige apps (zwift) wel het geval is. Zowat alle vermogensmeter op de markt worden ondersteund door RGT Cycling. Je zult dan wel geen feedback krijgen op de fietstrainer van het terrein waarop je rijdt. De weerstand zal niet aangepast worden volgens het stijgingspercentage van de gevolgde route.

RGT installeren en eerste gebruik - eerste rit in RGT

De eerste rit in RGT Cycling.

Na het verbinden van de fietstrainer ben je klaar voor de eerste echte rit te rijden in RGT. Je kunt best eerst een route kiezen zodat je kennis kan maken met alle mogelijkheden en info op het scherm tijdens het rijden. Deze keuze kun je maken onder Just Ride. Tijdens de testperiode heb je toegang tot alle routes en dus kan je eventueel ook een route kiezen uit de magic roads. Je kunt natuurlijk dapper zijn en dadelijk deelnemen aan een wedstrijd. Er moet er dan wel eentje beschikbaar zijn. Ik zou het voor de eerste rit toch maar houden op een rustig ritje om kennis te maken met RGT Cycling.

Wedstrijden rijden in RGT - de wedstrijd zelf info op het scherm

Specificaties rgt

beschikbaar voor Windows, Mac, iOS en Android
Link naar de app: Link
Gratis testperiode: 14 dagen
Gratis te gebruiken: ja
Verbinden: ANT+ of Bluetooth
Welke fietstrainers zijn ondersteund: Link
Mogelijkheden: groepsritten, wedstrijden, trainingschema's
Is er een familieaccount beschikbaar? nee
Wat kost het: €14,99/maand
of € 149,00 per jaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Delen via:

Inhoud

Meer over de werking van RGT.

Fietstrainers

Welke fietstrainer moet ik kopen?

Tacx Neo 2T

Type fietstrainer: smart fietstrainer
Aandrijving: direct drive
Maximaal vermogen: 2200 watt
Maximale hellingsgraad: 25 %

Tacx Flow

Type fietstrainer: smart fietstrainer
Aandrijving: weel-on
Maximaal vermogen: 800 watt
Maximale hellingsgraad: 6 %

Tacx Flux 2

Type fietstrainer: smart fietstrainer
Aandrijving: weel-on
Maximaal vermogen: 2000 watt
Maximale hellingsgraad: 16 %

Tacx Boost

Type fietstrainer: basis fietstrainer
Aandrijving: weel-on
Maximaal vermogen: 1050 watt

Tacx FLUX S

Type fietstrainer: smart fietstrainer
Aandrijving: direct drive
Maximaal vermogen: 1500 watt
Maximale hellingsgraad: 10 %

Wahoo KICKR CORE

Type fietstrainer: smart fietstrainer
Aandrijving: direct drive
Maximaal vermogen: 1800 watt
Maximale hellingsgraad: 16 %