virtueelfietsen.be

Alles over indoor fietsen. 

Yorkshire in Zwift

De kaart van Yorkshire in Zwift is gebaseerd op het WK wielrennen 2019 in Harrogate in het Britse Yorkshire. Dit is gelegen in het noorden van Engeland en heeft uitdagende hellingen. Die en de weersomstandigheden maakte het WK tot een echte uitputtingsslag met de toe verrassende winnaar Mads Pedersen. In Zwift kun je kennis maken met de lokale ronden van dit WK.

Hoe verliep de wedstrijd nu ook weer?

Het is ook het WK waar Nils Eekhof bij de belofte de wedstrijd won maar later werd gediskwalificeerd voor het onreglementair terugkomen na een val. De uiteindelijke winnaar bij de beloften was Samuele Battistella voor Bissegger en Pidcock.

Bij de mannen was het WK een afmattingslag waarin Van der Poel een hoofdrol speelde. Hij maakt deel uit van de kopgroep met onder andere Mads Petersen, de latere kampioen, Kung en Trentin. Van der Poel lijkt lange tijd de te kloppen man tot hij de man met de hamer tegenkomt en uit de kopgroep moet lossen. Uiteindelijk is het tot dan nog redelijk onbekende Mads Pedersen die de tittel pakt.

In de wedstrijd voor vrouwen kies Van Vleuten op 100 km van de aankomst al het hazenpad en rond deze indrukwekkende solo succesvol af. Van der Breggen komt ruim 2 minuten later over de streep voor Amanda Spratt.

Meer info en uitslagen op Wikipedia.

Sfeerbeeld van Yorkshire in Zwift
Sfeerbeeld van Yorkshire in Zwift

De kaart van Yorkshire in Zwift.

De kaart van Yorkshire in Zwift is een perfect, of bijna perfecte, replica van de lokale ronden gereden tijdens het Wereldkampioenschap in 2019. Zwift heeft uitgebreid onderzoek laten doen door lokale fiets enthousiasten en is met deze data aan het werk gegaan samen met Gps-gegevens van de route. Naast het repliceren van de juiste hellingspercentages hebben ze de omgeving zo realistisch mogelijk proberen na te bootsen met een paar fantasietjes. Zwift was met Yorkshire ook niet aan hun proefstuk. De ervaring opgedaan uit vorige kaarten gebaseerd op echte routes heeft tot een mooie replica van de realiteit gezorgd.

De totale afstand van het volledige parcours is 13,8 kilometer en dus eerder beperkt. Met deze afstand is het een van de kleinere kaarten in Zwift en er zijn voorlopig geen plannen om de kaart uit te breiden. Het zou ook spijtig zijn om de replica van het WK uit te breiden met fictieve wegen. Er zijn betere kaart om dit te doen in Zwift.

Ondank zijn korte afstand is het een uitdagend parcours met bijna geen vlakke wegen. Er zijn geen lange hellingen te vinden in Yorkshire, maar de opeenvolgende hellingen gaat na een tijdje zijn werk doen en je afmatten. De steile helling van het WK is ook opgenomen in de route. Daar gaan de percentages zelfs tot boven de 20% al is dit maar kort. De hellingen zijn ideaal om korte intensieve inspanningen te trainen.

Kaart van Yorkshire
Kaart van Yorkshire
profiel lokale ronde Wk Yorkshire
profiel lokale ronde WK Yorkshire

Navigeren in Yorkshire.

Navigeren in Yorkshire is eenvoudig. Er is maar 1 kruispunt in de kaart van Yorkshire. Deze geeft toegang tot de twee lussen. Je hebt de korte lus waarin je de enige sprint vindt in de kaart en de lange lus met de KOM. De KOM en sprint zijn er in elke richting. Vergis je niet want naast de twee KOM’s is er nog voldoende klimwerk. De steilste helling is zelfs niet opgenomen als KOM.

Je zult al snel je weg weten in Harrogate en zelf kunnen navigeren op het enige kruispunt op de kaart. Het is wel geen kaart om elke dag te gebruiken. Ze zal dan snel gaan vervelen, maar in Zwift zijn voldoende alternatieven.

Kruispunt in Yorkshire in Zwift
Kruispunt in Yorkshire in Zwift

Promotievideo van Zwift voor de kaart Yorkshire.

Zwift zou Zwift niet zijn als ze niet voldoende publiciteit maken bij het lanceren van nieuwe wegen. Bij het voorstellen van Yorkshire in 2019 was dit niet anders. Onder kun je de promovideo van Zwift zien voor de kaart in Yorkshire. Ze geeft een goed beeld van het gevoel op de routes in Yorkshire.

Promovideo van Zwift voor Yorkshire

Inhoud

Delen via:

Routes in Yorkshire.

Het aantal routes is beperkt in Yorkshire. De volledige afstand van wegen is dan ook maar 13,8 km. De route Harrogate Circuit Reverse is alleen beschikbaar in events. Je kunt deze dus niet selecteren om vrij te rijden. Niets staat je in de weg om zelf te navigeren om deze route te rijden. Je kunt eenvoudig de 2019 UCI Worlds Harrogate Circuit kiezen en omdraaien. Normaal zul je dan de route in omgekeerde richting volgen. Lukt dit niet dan is er nog altijd het zelf navigeren bij elk kruispunt.

 

Route Afstand Hoogtemeters
Tour of Tewit Well 10,9 km 203 m
2019 UCI Worlds Harrogate Circuit 13,8 km 240 m
Harrogate Circuit Reverse 13,8 km 240 m
Royal Pump Room 8 27,7 km 480 m
Duchy Estate 3 km 37 m
Queen's Highway 3 km 37 m

Specificaties zwift

beschikbaar voor Windows, Mac, iOS, Apple TV en Android
Link naar de app: Link
Gratis testperiode: 7 dagen
Gratis te gebruiken: nee
Verbinden: ANT+ of Bluetooth
Welke fietstrainers zijn ondersteund: Link
Mogelijkheden: groepsritten, wedstrijden, trainingschema's, eigen trainingsschema's
Is er een familieaccount beschikbaar? nee
Wat kost het: 14,99/maand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Delen via:

Inhoud

Meer over de werking van Zwift.

Fietstrainers

Welke fietstrainer moet ik kopen?

Tacx Neo 2T

Type fietstrainer: smart fietstrainer
Aandrijving: direct drive
Maximaal vermogen: 2200 watt
Maximale hellingsgraad: 25 %

Tacx Flow

Type fietstrainer: smart fietstrainer
Aandrijving: weel-on
Maximaal vermogen: 800 watt
Maximale hellingsgraad: 6 %

Tacx Flux 2

Type fietstrainer: smart fietstrainer
Aandrijving: weel-on
Maximaal vermogen: 2000 watt
Maximale hellingsgraad: 16 %

Tacx Boost

Type fietstrainer: basis fietstrainer
Aandrijving: weel-on
Maximaal vermogen: 1050 watt

Tacx FLUX S

Type fietstrainer: smart fietstrainer
Aandrijving: direct drive
Maximaal vermogen: 1500 watt
Maximale hellingsgraad: 10 %

Wahoo KICKR CORE

Type fietstrainer: smart fietstrainer
Aandrijving: direct drive
Maximaal vermogen: 1800 watt
Maximale hellingsgraad: 16 %