virtueelfietsen.be

Alles over indoor fietsen. 

Rouvy installeren en eerste gebruik.

Rouvy maakt gebruik van video-opnamen om de routes af te beelden. Wat Rouvy anders maakt, is de Aumented Reality. Een avatar van alle aanwezige fietsers op de route wordt weergegeven in de video. Dit maakt groepsritten en racen in Rouvy mogelijk.

Inhoud

Delen via:

Aanmaken van een account.

Om gebruik te kunnen maken van Rouvy moet je eerst een account aanmaken via de website. Je moet alleen e-mail en wachtwoord opgeven. Betaalgegevens moeten niet worden doorgegeven om een account aan te maken. Meer is het niet.

App downloaden en installeren.

Na het aanmaken van een account zal je worden doorgestuurd naar een pagina waarop je de app kan downloaden. Je kunt deze ook vinden in je account na het inloggen. Rechtsboven naast de taalkeuze kun je een dropdownmenu openen waarin een link naar de download staat. Na het installeren, log je in. Bij de eerste keer inloggen moet je enkele gegevens invullen en je fietstrainer en andere sensoren verbinden.

ROUVY installeren en eerste gebruik - fietstrainer verbinden

Verbinden van een fietstrainer.

Verbinden van de fietstrainer of andere sensoren kan via Bluetooth of ANT+. Bluetooth is de meest voor de hand liggende oplossing omdat de meeste computers, tablets en mobiele toestellen zijn uitgerust met Bluetooth. Voor ANT+ heb je nog een afzonderlijk dongle nodig.

Verbinden van een smart trainer of smart bike.

Een smart trainer of een smart bike zal je de beste ervaring geven met Rouvy. Ze kunnen gestuurd worden door Rouvy zodat de weerstand van de fietstrainer synchroon loopt met het gevolgde parcours. Als de weg oploopt zal de weerstand van de fietstrainer ook toenemen volgens het stijgingspercentage. Verbonden kan in het startscherm door links boven op "connect" te klikken. Het verbinden van de smart trainer zal dan automatisch gebeuren en hij zal ook ingesteld worden als bron van vermogen (power source) en bestuurbaar toestel (controllable).

Verbinden van een basis fietstrainer.

Om een basis fietstrainer met een snelheidssensor te gebruiken moet je eerst nakijken of Rouvy de fietstrainer ondersteund. De lijst van ondersteunde basis fietstrainers kun je hier vinden. Na verbinden moet je dan je fietstrainer selecteren zodat Rouvy de juiste berekeningen kan toepassen op de ontvangen gegevens. Om zo accuraat mogelijk te zijn moet je nog de wieldiameter ingeven en de fietstrainer op voorgestelde weerstand instellen.

ROUVY klim richting Cap de Formentor Mallorca

Eerste rit in Rouvy.

Als eerste rit zou ik een niet te zwaar parcours kiezen zodat je kennis kan maken met de mogelijkheden tijdens het fietsen. Bij het opstarten van de rit heb je kans om op te warmen voor de route start. Hoelang je opwarmt, kun je zelf bepalen. Als je klaar bent voor de rit klik je op start.

Tijdens het rijden krijg je alle info die nodig is. Links op het scherm vind je alle info over de rit. Boven kun je het vermogen, snelheid, omwentelingen en hartslag aflezen met daar onder een profiel van de volgende 500-tal meter en het huidige percentage van de weg.

Rechts boven heb je toegang tot de instellingen en kun je kiezen tussen de video en de kaart als view. In de instellingen kun je bepalen wat je op het scherm wil zien, een overzicht van de data, nog extra sensoren koppelen of een uitgebreide lijst van de andere wielrenners op het parcours.

Helemaal onderaan op het scherm vind je een profiel van de hele rit met waar elke fietser zich bevindt.

Draften of in het wiel zitten.

Bij het draften of in het wiel zitten krijg je een aanwijzing van het vermogen dat je bespaart. Je kunt dit wijzigen zodat het een percentage weergeeft. De aanwijzing krijg je te zien midden oven onder de gereden rijd.

Jezelf verplaatsen in de rit.

Dit vond ik toch wel opvallend. Je kunt jezelf verplaatsen in de rit in het profiel onderaan op het scherm. Je kunt jezelf, de blauwe aanwijzer, verplaatsen in de rit. Dit kan zowel vooruit of achteruit.

Carrière maken in Rouvy.

Onlangs heeft Rouvy de "Career" uitgebracht. Het is een extra motivatie om Rouvy te blijven gebruiken. Je maakt vooruitgang per gereden kilometer en door challenges of uitdagingen tot een goed einde te brengen. Rouvy is niet de enige app die iets dergelijk heeft.

ROUVY draft - in het wiel rijden

Korte uitleg door Rouvy

Een bondige uitleg om je zo snel mogelijk op de fiets te krijgen in Rouvy.

Klimmetje naar Cap de Formentor

De laatste meter richting Cap de Formentor in Rouvy.

Specificaties rouvy

beschikbaar voor Windows, Mac, iOS, Apple TV en Android
Link naar de app: Link
Gratis testperiode: 14 dagen
Gratis te gebruiken: nee
Verbinden: ANT+ of Bluetooth
Welke fietstrainers zijn ondersteund: Link
Mogelijkheden: groepsritten, wedstrijden, trainingschema's
Is er een familieaccount beschikbaar? ja
Wat kost het: €15,00/maand
of €144/jaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Delen via:

Inhoud

Meer over de werking van ROUVY.

Fietstrainers

Welke fietstrainer moet ik kopen?

Tacx Neo 2T

Type fietstrainer: smart fietstrainer
Aandrijving: direct drive
Maximaal vermogen: 2200 watt
Maximale hellingsgraad: 25 %

Tacx Flow

Type fietstrainer: smart fietstrainer
Aandrijving: weel-on
Maximaal vermogen: 800 watt
Maximale hellingsgraad: 6 %

Tacx Flux 2

Type fietstrainer: smart fietstrainer
Aandrijving: weel-on
Maximaal vermogen: 2000 watt
Maximale hellingsgraad: 16 %

Tacx Boost

Type fietstrainer: basis fietstrainer
Aandrijving: weel-on
Maximaal vermogen: 1050 watt

Tacx FLUX S

Type fietstrainer: smart fietstrainer
Aandrijving: direct drive
Maximaal vermogen: 1500 watt
Maximale hellingsgraad: 10 %

Wahoo KICKR CORE

Type fietstrainer: smart fietstrainer
Aandrijving: direct drive
Maximaal vermogen: 1800 watt
Maximale hellingsgraad: 16 %