virtueelfietsen.be

Alles over indoor fietsen. 

Wahoo SYSTM

Inhoud

Delen via:

Wat is Wahoo SYSTM?

Wahoo SYSTM is een fietstrainer app van Wahoo. Het is het ouder Sufferfest in een nieuw jasje gegoten. De app is ook te gebruiken met andere trainers dan die van Wahoo. Zelf met een basistrainer, met de juiste sensoren, kun je Wahoo SYSTM gebruiken. De app is vooral een trainingstool en heeft geen sociaal aspect zoals Zwift dit wel heeft. Verwacht dus geen groepsritten en wedstrijden.

Enkele kenmerken.

beschikbaar voor Mac, Windows, iOS en Android
Link naar de app: Link
Gratis testperiode: 14 dagen
Gratis te gebruiken: nee
Verbinden: ANT+ of Bluetooth
Welke fietstrainers zijn ondersteund: Link
Mogelijkheden: trainingschema's, eigen trainingsschema's
Is er een familieaccount beschikbaar? nee
Wat kost het: $14,99/maand
of $129,99/jaar

Wat heb je nodig voor Wahoo SYSTM?

Naast een Fietstrainer en fiets of een Smart Bike kan Wahoo SYSTM ook worden gebruikt met een uitgebreid gamma aan andere sensoren. Dit kan een vermogensmeter, een hartslagmeter en/of snelheidssensor zijn. Wahoo SYSTM kan werken met alleen een hartslagmeter om bepaalde trainingen uit te voeren op basis van hartslag. Een snelheidssensor alleen zal ook werken, maar geeft zoals bij alle fietstrainer apps minder accurate resultaten.
Wil je weten of je fietstrainer en/of sensoren werken met Wahoo SYSTM dan kan je dit nakijken op de website van Wahoo via onderstaande link van compatibele toestellen.

Wahoo SYSTM is op uiteenlopende apparaten te instaleren.

App is beschikbaar voor Mac, Windows, iOS en Android
Verbinden kan via ANT+ of Bluetooth
Lijst ondersteunde fietstrainers en andere sensoren: Link
Link naar de website van de fietstrainer app: Link

Wat is er mogelijk met Wahoo SYSTM?

Wahoo SYSTM is nog niet zolang te verkrijgen. Zij die ooit Sufferfest hebben gebruikt zullen wel enkele kenbare mogelijkheden terugvinden. Wahoo heeft Sufferfest in een nieuw jasje gestoken en enkele uitbreidingen gedaan.

Wahoo SYSTM is een trainingstool.

Wahoo System richt zich echt tot hen die op een gestructureerde manier willen trainen. Dit beperkt zich niet alleen tot fietsen, maar met uitbreiding ook voor lopen, zwemmen, krachttraining, mentale training en yoga. Groepsritten of wedstrijden zul je op Wahoo SYSTEM niet vinden. Wahoo kan je op maat gemaakt trainingsschema aanbieden en help je dit ook te voltooien.

4DP of Four Dimensional Power.

4DP of Four Dimensional Power is door Wahoo zelf uitgewerkt om je niveau, zwaktes en sterktes te bepalen. Op basis hiervan zal Wahoo SYSTM een trainingsplan opstellen voor je. De meeste apps gebruiken FTP (functional threshold power) of het hoogste vermogen dat je theoretisch gedurende 60 minuten kan aanhouden. Wahoo (sufferfest) heeft dit uitgebreid naar 4DP. In de test worden je maximale vermogens bepaald gedurende 5 seconden, 1 minuut, 5 minuten en 20 minuten. Op basis van de test krijg je dan te zien welk type wielrenner je bent. Een trainingsplan kan ontworpen worden aan de hand van deze resultaten en je doelen.

Gebruik van video of alleen data?

Je trainingen kun je afwerken terwijl je een video te zien krijgt van een route. Kijk je liever een film of luister je graag naar muziek dan is dit geen probleem. Je zult nog altijd de nodige instructies krijgen op het scherm. Wahoo SYSTM heeft geen virtuele wereld zoals we kennen in Zwift of RGT. Het rijden is ook altijd gebasseerd op trainingen. Dit kunnen ook hersteltrainingen of duurtrainingen zijn die minder intens zijn. In dit type trainingen kan je ook naar wielerdocumentaires kijken die SYSTM ter beschikking heeft.

Meer details over de werking.

Meer info over de werking van de fietstrainer apps? Artikelen geschreven na eigen ervaringen met de werking van de apps. Overzicht van alle apps in een lijst die gefilterd kan worden per app en/of op bepaalde functies
Werking van de apps

Extra's in Wahoo SYSTM?

Ook zonder Smart trainer of vermogensmeter.

Wahoo SYSTM kan ook worden gebruikt als je geen Smart Trainer of vermogensmeter hebt. Dit kan met een snelheidssensor en/of een hartslagmeter. Alleen een snelheidssensor of hartslagmeter is niet aan te raden. Je vermogen zal berekend worden door Wahoo SYSTM. Zoals bij andere apps zal het berekende vermogen minder accuraat zijn dan bij gebruik van een vermogensmeter of kwaliteitvolle smart trainer. Het is geen ideale oplossing, maar het is zeker mogelijk om op deze manier gebruik te maken van Wahoo SYSTM.

Ervaar hoe het in een peloton voelt.

Ok, dit is wel vergezocht, maar er zijn enkele opnames gemaakt via een on board camera tijdens wedstrijden van profwielrenners. Dit samen met instructies die je moet volgen om je trainingen af te werken moeten je het gevoel geven dat je deel uitmaakt van het peloton en inspanningen moet leveren wanneer dit past in de getoonde beelden. De inspanningen zullen aangepast worden aan je 4DP-profiel.

Delen van je trainingsgegevens.

Van een fietstrainer app verwachten we allemaal dat wel onze ritten en data kunnen delen met andere apps. Dit is perfect mogelijk met SYSTM. Automatische uploads kunnen gebeuren naar Final Surge, Garmin, Strava, Today's Plan en TrainingPeaks. Voor andere applicaties kun je ene bestand van je trainingsgegevens ontvangen die je dan kan uploaden in die app.

Wat kost Wahoo SYSTM?

De prijs is in dollar en zal dan ook volgens de geldende wisselkoers bij betaling worden verrekend. Bij het schrijven van dit artikel is het €11,50/maand of €114,30/jaar. Dit kan dus wel afwijken door veranderingen in de wisselkoersen.
Er is een testperiode voorzien waarin je de app kan uittesten zonder te betalen. Ideaal om te testen of al je materiaal compatibel is met Wahoo SYSTM en alle mogelijkheden te verkennen.

Prijs: $14,99/maand
of $129,99/jaar
Gratis testperiode: 14 dagen
Familieaccount: nee
Na testperiode gratis (gedeeltelijk) te gebruiken? nee

Conclusie

Wahoo SYSTEM is een echte trainingsapp. Het is volledig ontworpen rond het gestructureerd trainen en niet alleen voor wielrennen. Als het je doel is om met een uitgewerkt trainingsschema opgemaakt op basis van een uitgebreide test van je mogelijkheden te werken dan is Wahoo SYSTM zeker iets voor je. De mogelijkheid om de date te delen maakt werken met een coach ook mogelijk. Veel coaches zullen gebruikmaken van TrainingPeaks of een andere applicatie.

Zoek je een meer sociaal gegeven in het fietstrainer app dan zijn er beter opties op de markt. Op dit moment heeft Zwift het grootste sociale element verwerkt in zijn app. Zij hebben wel een uitgebreid aanbod aan groepsritten, wedstrijden en groepstrainingen. Het is dan ook het grote verkooppunten van Zwift.

Wahoo SYSTM in beeld.

Promovideo van Wahoo

Wahoo SYSTM door GCN

Beoordeling door Smart Bike Trainers

Wahoo SYSTM in beeld - afbeeldingen.

Delen via:

Inhoud

Fietstrainers en Wahoo SYSTM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *