virtueelfietsen.be

Alles over indoor fietsen. 

Zwift Hub: een slimme trainer voor indoor fietsen

Delen via:

Zwift Hub is een slimme trainer die speciaal is ontworpen voor Zwift, de populaire online fietsplatform waar je kunt trainen, racen en plezier maken met andere fietsers van over de hele wereld. Zwift Hub biedt een realistische en meeslepende fietservaring met automatische weerstand die elke helling en afdaling nabootst, een ingebouwde vermogensmeter die je pedaalkracht in watt meet, en een draadloze verbinding met je Bluetooth of ANT+ apparaat. Zwift Hub wordt geleverd met een cassette die past bij de versnellingen op je fiets, die je kiest bij het afrekenen. Zwift Hub kost 499 €.

Zwift hub
Zwift Hub: een slimme trainer voor indoor fietsen

Wat maakt Zwift Hub zo speciaal?

Zwift Hub is niet zomaar een slimme trainer. Het is een slimme trainer die gemaakt is voor Zwift. Dat betekent dat je toegang krijgt tot de virtuele werelden van Zwift, vol met workouts, groepsritten en races naast een wereldwijde gemeenschap van fietsers. Je kunt plezier hebben en fit worden terwijl je geniet van de prachtige landschappen van Watopia, Londen, New York en meer. Je kunt ook je prestaties bijhouden en verbeteren met de Zwift Companion app, die je statistieken, doelen en evenementen laat zien.

Zwift Hub is ook een krachtig trainingshulpmiddel dat je helpt om je fitnessdoelen te bereiken. Met de ingebouwde vermogensmeter kun je precies weten hoeveel watt je trapt, wat essentieel is voor effectieve training. Met de ERG-modus past Zwift Hub automatisch de weerstand aan om overeen te komen met je trainingsintervallen, zodat je je alleen hoeft te concentreren op het draaien van de pedalen. Zwift Hub controleert ook automatisch de nauwkeurigheid van zijn vermogensmeter tijdens je ritten en kalibreert opnieuw. Je hoeft geen spin downs te doen!

Zwift Hub is ook gemakkelijk in te stellen en te gebruiken. Het wordt rechtstreeks bij je thuis afgeleverd met alles wat je nodig hebt om te zwiften in een mum van tijd. Je hoeft alleen maar je fiets op de trainer te zetten, hem draadloos te verbinden met je Bluetooth of ANT+ apparaat, en te beginnen met zwiften. Zwift Hub is ook fluisterstil, dus je kunt je concentreren op de bezienswaardigheden en geluiden van Zwift (zonder je familie of huisgenoten te storen).

Zwift hub - direct drive fietstrainer van Zwift
Zwift hub – direct drive fietstrainer van Zwift

Wat zijn de technische details van Zwift Hub?

Zwift Hub is een direct drive slimme trainer die compatibel is met 650c, 700c, 24″, 26″, 27.5″, 29″, Road and MTB wielen. Het is ook compatibel met 130 mm en 135 mm snelspanners, 12×142 mm en 12×148 mm steekassen. Het heeft een vliegwielgewicht van 4.7 kg / 10.3lbs en een maximale wattage van 1800W. Het kan een maximale hellingsimulatie van 16% bieden en heeft een vermogensnauwkeurigheid van +/- 2.5%. Het meet vermogen, cadans, snelheid en afstand.

Zwift Hub zendt gemeten gegevens uit met behulp van zowel Bluetooth FTMS als ANT+ FE-C en accepteert besturingsgegevens met behulp van beide Bluetooth FTMS als ANT+ FE-C. Het kan verbinding maken met een ANT+ hartslagmeter en gegevens doorsturen via Bluetooth. Het heeft een LED-statuslampje dat de ANT+ en Bluetooth verbindingstatus laat zien. Het heeft ook over-the-air firmware-updates via Bluetooth met behulp van de Zwift Companion app.

Zwift Hub heeft de volgende afmetingen en gewicht:

 • Lengte: 49.7 cm / 19.5 in
 • Breedte: 61.2 cm / 24 in
 • Hoogte: 46.1 cm / 18.1 in
 • Gewicht: 15 kg / 33 lb
Zwift hub - ook te gebruiken met een MTB
Zwift hub – ook te gebruiken met een MTB

Hoe kun je Zwift Hub kopen?

Je kunt hem kopen op de Zwift website voor 499 €. Je kunt ook kiezen voor een maandelijkse betaling met Affirm voor 21 €/mo voor 24 maanden tegen 0% APR. Je hebt ook een maandelijks lidmaatschap van 14,99 € nodig om toegang te krijgen tot Zwift.

Als je Zwift Hub koopt, kun je ook de cassette kiezen die past bij de versnellingen op je fiets. Er zijn zes opties beschikbaar: geen cassette, 8-speed, 9-speed, 10-speed, 11-speed en 12-speed. Als je niet zeker weet welke cassette je nodig hebt, kun je onze gids raadplegen.

Zwift Hub wordt geleverd met een voedingskabel, een snelspanner, een steekasadapter en een handleiding. Je hebt ook een Bluetooth of ANT+ apparaat nodig om verbinding te maken met Zwift Hub, zoals een smartphone, tablet, laptop of desktop computer. Je hebt ook een stabiele internetverbinding nodig om toegang te krijgen tot Zwift.

Voor- en nadelen van de Zwift Hub

Voordelen van de Zwift Hub

 • Betaalbaarheid: De Zwift Hub kost 499 €, wat veel goedkoper is dan de meeste direct drive slimme trainers op de markt. Je krijgt ook een cassette die past bij je fiets, die je kiest bij het afrekenen, dus je hoeft geen extra kosten te maken.
 • Realisme: De Zwift Hub past de weerstand automatisch aan om de helling van de weg na te bootsen. Je voelt elke stijging en daling terwijl je fietst in de virtuele werelden van Zwift. De Zwift Hub kan een maximale weerstand van 1800W en een maximale hellingsimulatie van 16% bieden.
 • Nauwkeurigheid: De Zwift Hub heeft een ingebouwde vermogensmeter die je pedaalkracht in watt meet met een nauwkeurigheid van +/- 2.5%. Dit is essentieel voor effectieve training en het bijhouden van je prestaties.
 • Gemak: De Zwift Hub is gemakkelijk in te stellen en te gebruiken. Het wordt rechtstreeks bij je thuis afgeleverd met alles wat je nodig hebt om te zwiften in een mum van tijd. Je hoeft alleen maar je fiets op de trainer te zetten, hem draadloos te verbinden met je Bluetooth of ANT+ apparaat. De Zwift Hub controleert ook automatisch de nauwkeurigheid van zijn vermogensmeter tijdens je ritten en kalibreert opnieuw. Je hoeft geen spin downs te doen.
 • Stilte: De Zwift Hub is fluisterstil, dus je kunt je concentreren op de bezienswaardigheden en geluiden van Zwift (zonder je familie of huisgenoten te storen).

Nadelen van de Zwift Hub

 • Poten: De poten van de Zwift Hub zijn niet inklapbaar, waardoor hij meer ruimte inneemt als je hem wilt opbergen of vervoeren.
 • Handvat: De Zwift Hub heeft geen geïntegreerd handvat, waardoor hij minder gemakkelijk te dragen is dan sommige andere trainers.
 • Cadans: De cadansnauwkeurigheid van de Zwift Hub verslechtert bij hogere vliegwiel snelheden, waardoor hij soms onrealistische waarden kan weergeven.

Conclusie

Zwift Hub is een slimme trainer die je verbindt met de virtuele wereld van Zwift, waar je kunt trainen, racen en plezier maken met andere fietsers van over de hele wereld. Zwift Hub biedt een realistische en meeslepende fietservaring met automatische weerstand die elke helling en afdaling nabootst, een ingebouwde vermogensmeter die je pedaalkracht in watt meet, en een draadloze verbinding met je Bluetooth of ANT+ apparaat. Zwift Hub wordt geleverd met een cassette die past bij de versnellingen op je fiets, die je kiest bij het afrekenen. Zwift Hub kost 499 €.

Als je op zoek bent naar een slimme trainer die speciaal is ontworpen voor Zwift, dan is Zwift Hub misschien iets voor jou. Het is gemakkelijk in te stellen en te gebruiken, het is stil en krachtig, en het opent een hele nieuwe wereld van fietsmogelijkheden. Zwift Hub wordt goed beoordeeld door experts en gebruikers die het hebben geprobeerd.

Wil je meer weten over Zwift Hub? Bezoek dan de Zwift website.

Heb je opmerkingen of suggesties?

Jouw ervaringen met indoor fietsen kunnen een schat aan kennis voor onze lezers zijn. Jouw inbreng is niet alleen waardevol voor jou, maar ook voor de gehele indoor fietsgemeenschap. Een kleine tip of observatie van jou kan een groot verschil maken voor een ander. We nodigen je van harte uit om jouw gedachten en ervaringen te delen. Samen maken we deze community sterker en informatiever. Bedankt voor je bijdrage!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Delen via:

Table of Contents

Table of Contents