virtueelfietsen.be

Alles over indoor fietsen. 

Wahoo neemt RGT Cycling over en lanceert Wahoo X

Delen via:

Wahoo, een van de grootste spelers op het gebied van indoor fietsen, heeft op 26 april 2022 RGT Cycling overgenomen, een virtueel fietsplatform dat de concurrentie aangaat met Zwift. Met deze overname breidt Wahoo zijn aanbod van trainingssoftware uit en biedt het zijn gebruikers meer mogelijkheden en gemak.

Wat is RGT Cycling?

RGT Cycling staat bekend om zijn realistische simulaties van bekende routes en beklimmingen, zoals de Mont Ventoux en de Passo dello Stelvio. Met RGT Cycling kun je ook je eigen routes maken door GPX-bestanden te uploaden met de Magic Roads-functie. Daarnaast kun je deelnemen aan virtuele groepsritten en races, of gestructureerde workouts volgen om je conditie te verbeteren.

Wahoo heeft RGT Cycling omgedoopt tot Wahoo RGT en heeft het opgenomen in een nieuwe abonnementsdienst genaamd Wahoo X.

Wat is Wahoo X?

Met Wahoo X krijg je toegang tot zowel Wahoo RGT als Wahoo SYSTM, het bestaande online-trainingsplatform van Wahoo dat onder andere yoga, krachttraining en mentale training bevat.

Een abonnement op Wahoo X kost €14 per maand of €121 per jaar, en geeft je dus toegang tot zowel Wahoo RGT als Wahoo SYSTM. Bovendien kun je een gratis proefperiode van 14 dagen starten om alle functies en inhoud van Wahoo X uit te proberen.

Wahoo heeft ook bevestigd dat de bestaande optie van een gratis lidmaatschap met beperkte mogelijkheden op RGT Cycling zal worden overgenomen door Wahoo RGT. Bestaande abonnees van RGT Cycling en Wahoo SYSTM zullen automatisch worden overgezet naar Wahoo X.

Met Wahoo X heb je dus meer opties om je training aan te passen aan jouw wensen en behoeften. Je kunt kiezen uit verschillende soorten trainingen, zoals intervaltrainingen, duurtrainingen, klimtrainingen of hersteltrainingen. Je kunt ook gebruikmaken van de coaching- en analysefuncties van Wahoo SYSTM om je prestaties te verbeteren en je doelen te bereiken.

Wahoo neemt RGT Cycling over
Wahoo RGT – Wahoo X

Waarom heeft Wahoo RGT Cycling overgenomen?

Met de overname van RGT Cycling en de lancering van Wahoo X wil Wahoo zich positioneren als een directe concurrent van Zwift, het populairste virtuele fietsplatform ter wereld. Wahoo neemt RGT Cycling over. Wahoo zegt dat Wahoo RGT een realistisch rijgedrag biedt met drafting, bochtenwerk en remmen, waardoor het minder op een videogame lijkt en meer op een immersieve fietssimulator.

Wahoo wil ook inspelen op de groeiende vraag naar indoor fietsen, die door de coronapandemie nog meer is toegenomen. Volgens Chip Hawkins, oprichter van Wahoo, heeft RGT Cycling indrukwekkende dingen gedaan ondanks een beperkt budget. Hij zegt dat hij grote investeringen wil doen om het platform verder te ontwikkelen en te promoten.

Hawkins zegt ook dat hij gelooft in de kracht van de community die RGT Cycling heeft opgebouwd. Hij wil die community verder uitbreiden en betrekken bij de toekomstige plannen van Wahoo.

Wat heb je nodig om gebruik te maken van Wahoo X?

Om optimaal gebruik te kunnen maken van software zoals deze heb je wel een smart trainer of indoor smart bike nodig die kan communiceren met je computer of smartphone via ANT+ of Bluetooth. Wahoo biedt zelf verschillende smart trainers en indoor bikes aan, zoals de Kickr, de Core en de Bike.

Heb je opmerkingen of suggesties?

Jouw ervaringen met indoor fietsen kunnen een schat aan kennis voor onze lezers zijn. Jouw inbreng is niet alleen waardevol voor jou, maar ook voor de gehele indoor fietsgemeenschap. Een kleine tip of observatie van jou kan een groot verschil maken voor een ander. We nodigen je van harte uit om jouw gedachten en ervaringen te delen. Samen maken we deze community sterker en informatiever. Bedankt voor je bijdrage!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Delen via:

Table of Contents

Table of Contents