virtueelfietsen.be

Alles over indoor fietsen. 

Wahoo KICKR versie 5

Inhoud

Delen via:

De Wahoo KICKR versie 5 in het kort.

De KICKR is het topmodel van Wahoo. Hij heeft alles om de fietservaring tijdens het indoor fietsen nog beter te maken. Een vliegwiel van 7,25 kg draagt bij tot een realistisch fietsgevoel. De KICKR kan hellingen simuleren tot 20% en heeft een maximaal vermogen van 2200 watt wat ruim voldoende is voor een fietstrainer. Op vlak van nauwkeurigheid is het ook een top fietstrainer. De data zijn +/- 1% nauwkeurig.
Met 21,5 kg is het geen lichtgewicht, maar het gewicht komt de stabiliteit ten goede.

Prestaties van de Wahoo KICKR versie 5 in het kort.

Maximaal vermogen: 2200 watt
Maximale hellingsgraad: 20%
Nauwkeurigheid: 1%

Welke fiets kan je gebruiken?

De KICKR is compatibel met fietsen voorzien van snelspanner, 142mm steekas of 148mm steekas. De nodige adapters worden meegeleverd met de trainer. Wieldiameter vanaf '24 tot en met '29 vormen geen probleem. Schijfremmen en lange kooi vormen ook geen belemmering om de Wahoo KICKR te gebruiken.

geschikte assen: 130/135mm snelspanner, 12x142, en 12x148 steekas
Welke cassette zijn compatibel: 11-peed cassette meegeleverd (11-28)
geschikt voor 29": ja

Meer fietstrainers.

De mogelijkheden van de Wahoo KICKR versie 5.

Zijwaartse beweging.

Het volledig statisch zijn met de fiets op een indoor fietstrainer voelt onnatuurlijk aan. Tijdens het buiten fietsen zal er altijd een schommelende beweging zijn van de fiets. Wahoo heeft de nieuwe versie van de KICKR voorzien van speciale voetjes die ook voor deze beweging moeten zorgen. Volgens Wahoo kun je tot 5° zijwaartse beweging hebben. Ondanks de kleine zijwaartse beweging is de fiets nog altijd redelijk statisch. Bij gebruik van een trainermat zal het verschil met of zonder de voetjes nauwelijks voelbaar zijn.

Geen kalibratie verreist.

De Wahoo KICKR moet niet meer gekalibreerd worden. De mogelijkheid om te kalibreren is er nog wel, maar deze heeft geen zin meer. De KICKR versie 5 doet automatisch een kalibratie. Ga je zelf toch nog een kalibratie uitvoeren dan zal de KICKR automatisch een nieuwe uitvoeren en de waardes van deze kalibratie gebruiken. Dit is vooral gedaan met het ook op online wedstrijden. De vorige versies konden gemanipuleerd worden om beter voor de dag te komen in een wedstrijd. In principe is dit probleem nu opgelost door de automatische kalibratie.

Verbinden met apps.

Van een fietstrainer in de prijscategorie van de KICKR mag je verwachten dat hij met zowat alle fietstrainer apps kan verbinden. De apps zijn zo ontworpen dat ze met de meest gebruikte fietstrainers te verbinden zijn. De Wahoo KICKR versie 5 valt onder deze fietstrainers en is dus zonder problemen te verbinden met alle gangbare apps die je kan vinden.

In de apps zul je dan alle mogelijkheden hebben die je maar wil om te trainen, routes te rijden of eventueel deel te nemen aan wedstrijden. De KICKR is voor al deze activiteiten een perfecte fietstrainer. Trainen met gebruik van ERG-mode vormt ook geen probleem en de KICKR doet dit voorbeeldig.

Nauwkeurigheid van de Wahoo KICKR versie 5.

Met een nauwkeurigheid van 1% behoort de KICKR tot de beter van de klas. Die 1% wordt over het algemeen ook gehaald. Als je een KICKR aankoopt is het wel belangrijk dat je de laatste nieuwe firmware installeert zodat je de meest up to date versie hebt. In de eerdere versies van de firmware zaten er een paar problemen met de nauwkeurigheid van de fietstrainer. Deze zijn met een later update opgelost door Wahoo.

Extra accessoires van Wahoo.

De Wahoo KICKR versie 5 is compatibel met enkele extraatjes die Wahoo in zijn gamma heeft. Zo kan je de KICKR Climb gebruiken om een nog meer realistische ervaring te hebben bij het indoor fietsen. De Climd wordt bevestigd in de plek van het voorwiel en zal 'stijgen' of 'dalen' naargelang de gereden route.
De Kickr Headwind is dan weer een ventilator die aangesloten kan worden en zijn kracht zal aanpassen aan de gereden snelheid. In essentie is het een ventilator en een gewone ventilator is wel een pak goedkoper dan de headwind.

Wat zit in de doos?

  • Wahoo KICKR v5
  • 3x sets AXIS pootjes voor Wahoo KICKR v5
  • Cassette 11-speed (11-26)
  • Snelspanner
  • Voedingskabel
  • Spacer voor montage 8, 9 en 10 speed cassettes.
  • Adapters voor 130 mm en 135 mm snelspanner.
  • Adapter voor 12x142 mm en 12x148 mm steekas.

Conclusie.

De KICKR versie 5 is een fietstrainer die veel mogelijkheden heeft wat je in deze prijsklassen mag verwachten. Met een maximaal hellingspercentage van 20% dat kan gesimuleerd worden zullen er niet veel virtuele hellingen waarmee de KICKR je geen pijn kan doen. Het maximaal vermogen van 2200 watt zal voor de meeste onder ons onbereikbaar zijn. Waar ga je iemand vinden die 2200 watt in de benen heeft. Je zult dan bij de wereldtop van de sprint in het baanwielrennen terecht komen.

De Tacx Neo 2T presteert beter op het weggevoel. Je moet dan al de twee trainers na elkaar gebruiken om het verschil te gaan merken. De Neo 2T heet ook de simulatie van soorten wegdek. Je moet hier wel fan van zijn om het te gebruiken. Wie wil de vibratie van kasseien op zijn indoor trainer voelen in je benen bij het trappen? De adviesprijs van Tacx Neo 2T is dan ook nog een € 200 meer dan die van de Wahoo KICKR versie 5.

De Wahoo KICKR  is zeker aan te bevelen als hij binnen je budget past.

De Wahoo KICKR versie 5 in beeld.

Promovideo van Wahoo

Boordeling door DC Rainmaker

Beoordeling door GPLama

De Wahoo KICKR versie 5 in beeld - afbeeldingen.

Specificaties.

Merk: Wahoo
Type: KICKR versie 5
Bestelcode: WFBKTR120
Productiejaar: 2021
Adviesprijs: €1199.00
Gewicht fietstrainer: 22 kg
Soort fietstrainer: smart fietstrainer
Aandrijving: direct drive
Hoe kan je verbinden: ANT+ FEC, Bluetooth
Welke gegevens worden verzonden: snelheid, vermogen, omwentelingen
Maximaal vermogen: 2200 watt
Maximaal hellingspercentage: 20%
Nauwkeurigheid: 1%
Gewicht vliegwiel: 7 kg
Hoe kalibreren: nee
te gebruiken 29" wielen: ja
Geschikte assen: 130/135mm snelspanner, 12x142, en 12x148 steekas
Delen via:

Inhoud

Fietstrainer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *