virtueelfietsen.be

Alles over indoor fietsen. 

Tacx Neo Bike

Inhoud

Delen via:

De Tacx Neo Bike in het kort.

De Tacx Neo Bike is in essentie een Tacx Neo 2T met een fiets voorzien. Tacx (Garmin) heeft de Neo 2T genomen en er een fiets aan verbonden die helemaal in te stellen is volgens je noden. Alle mogelijkheden die de Tacx Neo 2T biedt, heeft de Neo Bike ook. Hij kan tot maximaal 2200 watt leveren en hellingen tot 25% simuleren. Meer dan de meesten onder ons nodig hebben. Een helling van 25% kom je niet vaak tegen.
De fiets is volledig naar je wensen in stellen op vlak van maatvoering en schakelen. Tevens heeft Tacx twee ventilatoren voorzien om je koel te houden tijdens het fietsen. Om gebruik te kunnen maken van de nodige apps is er ook een tablethouder voorzien.
De Neo Bike kan ook volledig autonoom worden gebruikt zonder extra app. Hij heeft een eigen scherm waarop alle gegevens kunnen worden afgelezen.

Prestaties van de Tacx Neo Bike in het kort.

Maximaal vermogen: 2200 watt
Maximale hellingsgraad: 25%
Nauwkeurigheid: 1%

Welke fiets kan je gebruiken?

De Tacx Neo Bike is compatibel met zowat alle apps die je kan vinden om indoor te fietsen. Je kunt hem ook verbinden en besturen via een fietscomputer voor zover dit nodig is want hij is als stand alone te gebruiken met een eigen scherm waarop gegevens af te lezen zijn zelfs zonder netstroom.

Tacx Neo Bike actie 2

Meer fietstrainers.

De mogelijkheden van de Tacx Neo Bike.

De fiets afstellen volgens je wensen.

De Neo Bike kun je afstellen hoe je deze wil hebben. De hoogte van het zadel, afstand tussen zadel en stuur en dit door zadel of stuur te verschuiven. Zo kun je de positie boven de pedalen ook perfect krijgen.
De afmeting van de crankstel kun je ook kiezen. Je hebt de mogelijkheid tussen 170 mm, 172,5 mm of 175 mm. Dit zijn de meest gangbare maten van een crankstel.

Schakelen met de Tacx Neo Bike.

Schakelen gebeurt net als bij een racefiets aan het stuur door middel van twee knoppen.. Je hebt een uitgebreide keuze van versnellingen die je kan instellen. Als virtuele voorste kettingbladen kun je er tot 3 kiezen tussen 22 en 53 tanden. Achteraan kun je virtueel gebruikmaken van tandwielen tussen 11 en 40 tanden en dit tot maximaal 12 stuks. Je kiest dus geen groepset op de Tacx Neo Bike maar hebt wel volledige controle over welke versnellingen je beschikbaar wil hebben.

Voorzien van eigen scherm met info.

De Tacx Neo Bike is voorzien van een scherm met info. De info die je hierop kan aflezen is afhankelijk of een app de trainer controleert of je hem zonder app gebruikt. Zonder app kun je op het scherm alle info aflezen zoals versnelling, snelheid, vermogen, hartslag,....
Wordt de Neo Bike door een app gestuurd dan zul je alleen de gekozen versnelling kunnen aflezen. Deze wordt aangegeven door het aantal tanden vooraan en achteraan.

Twee ventilatoren voorzien.

Er zijn twee ventilatoren voorzien die je kan instellen zoals je zelf wil. Je kunt ze op 1 snelheid laten draaien of volgens inspanning. Het zijn nogal kleine ventilatoren en hebben dan ook een beperkte werken. Ze zullen niet voor iedereen voldoende luchtstroom geven om af te koelen.

Realistisch fietsgevoel.

Net als de Tacx Neo 2T is op het fietsgevoel niet veel aan te merken. Het is zowat de realistischte fietstrainer die er nu te verkrijgen is. Hij simuleert goed het gevoel dat je op de weg zal ervaren. Overgang van vlak naar klimmen of klimmen naar dalen voelen realistisch aan. Geen doorslippen of plotse overgang van weinig naar veel weerstand. De roadfeel is een klein extraatje. Door wijzigingen in de weerstand wordt de ondergrond gesimuleerd. Zo kan je bijvoorbeeld het gevoel van kasseien ervaren zonder ook maar  kassei te zien. Persoonlijk is dit niet mijn favoriete functie op de Neo, maar ik zal dan ook tijdens ritten buiten mijn best doen kasseien te vermijden.

Trainen met de Tacx Neo Bike.

Gestructureerd trainen is perfect mogelijk met de Neo Bike. Je mag ook niets anders verwachten van een Smart Bike met dat prijskaartje. Alle apps die je maar kunt bedenken zullen met de Neo Bike werken. ERG-mode gebruiken stelt geen probleem et de Neo Bike net als voor de Neo 2T.

Verbinden met apps.

Tacx is het aan zijn stand verplicht van met alle gangbare apps voor indoor fietsen samen te kunnen werken. Het fabrikanten van fietstrainers en/of Smart Bikes hebben er alle voordeel aan samen te werken met de makers van de apps. Ze hebben elkaar nodig om van hun product een succes te maken. Tacx heeft dit goed begrepen en ondersteund de gangbaarste protocollen om met apps te verbinden.
Dit wil dan ook zeggen dat alle functionaliteit die apps al Zwift, Bkool, RGT en andere aanbieden eenvoudig te gebruiken zijn met de Tacx Neo Bike. Een apps, op enkele uitzonderingen na, is wel altijd een extra maandelijkse (of jaarlijkse) investering.

Ook zonder netstroom te gebruiken.

Ook zonder netstroom kun je de Neo Bike gebruiken net als bij de gewone Neo fietstrainers. Alle fucties behalve de simulatie van een afdaling zijn dan beschikbaar.

 

Wat zit in de doos?

 • NEO Bike
 • Ventilatoren
 • Tabletsteun
 • Zadel
 • Stuur
 • 2 USB-opladers (voor)
 • Zweetdoek
 • Ciro bidonhouder
 • Bidon
 • Tacx handdoek
 • 1 maand Tacx Premium software

Conclusie.

De Tacx Neo Bike is zonder twijfel één van de beste fietstrainers/Smart Bikes op de markt. Hij heeft alle mogelijkheden van een Neo 2T maar dan met de fiets erbij die nog een paar leuke extraatjes heeft zoals het volledig in stellen schakelsysteem. De prestatie van de Neo Bike is dan ook dezelfde als van de Neo 2T en behoort tot het realistische wat op de markt nu te vinden is. Er is natuurlijk de prijs van een een Neo Bike. Je moet al een serieus budget hebben om er eentje in huis te halen. Dit zal dan om intensief te gebuiken zijn. Om 1 of twee keer per maand indoor te fietsen lijkt het me niet meest slimme investering.

Als je al een fiets exclusief voor indoor fietsen hebt, is de Tacx Neo 2T misschien een goedkopere oplossing.

Zou ik een Tacx Neo 2T komen?

Voorlopig niet en dan niet omdat het geen goed product is want dat staat voor mij niet ter discussie. Ik heb een fiets die ik alleen voor indoor fietsen gebruiken en die nu op een Tacx Neo 2T staat. Zolang er een fiets beschikbaar is die niet voor gebruik buiten moet dienen, ben ik niet van plan een Smart Bike aan te kopen. Is dit niet meer het geval en is de Neo 2T ook aan vervanging toe dan zal een Smart Bike zeker op het lijstje staan of dit dan een Neo Bike is zal afhangen van wat dan op de markt is.

De Tacx Neo Bike in beeld.

Promovideo van Tacx - Garmin

beoordeling door DC Rainmaker

Beoordeling door Smart Bike trainers

De Tacx Neo Bike in beeld - afbeeldingen.

Specificaties.

Merk: Tacx
Type: Neo Bike
Bestelcode: T8000
Productiejaar: 2019
Adviesprijs: €2599.00
Gewicht fietstrainer: 50 kg
Soort fietstrainer: smart bike
Aandrijving: direct drive
Hoe kan je verbinden: ANT+-connectiviteit, draadloze Bluetooth technologie
Welke gegevens worden verzonden: snelheid, vermogen, omwentelingen
Maximaal vermogen: 2200 watt
Maximaal hellingspercentage: 25%
Nauwkeurigheid: 1%
Maximale draaimoment: 85 Nm
Maximale remkracht: 250 N
q-factor: 147mm
Hoe kalibreren: niet nodig
te gebruiken 29" wielen:
Geschikte assen:
Delen via:

Inhoud

Fietstrainer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *