virtueelfietsen.be

Alles over indoor fietsen. 

Truekinetix TrueTrainer MAX

Inhoud

Delen via:

De Truekinetix TrueTrainer MAX in het kort.

De TrueTrainer is een indoor fietstrainer die ontworpen is om je de meest realistische en dynamische fietservaring te geven. Het geheim is de unieke TrueForce Technology, die bestaat uit een slimme robot die 10.000 keer per seconde meet om je de juiste pedaalkracht te bieden op elk moment. Je kunt ook je versnellingen aanpassen aan je training of je favoriete racefiets met Virtual Gears, waar je tot 400 verschillende versnellingen kunt instellen op de TrueTrainer. Bovendien kun je je live trainingsgegevens bekijken in de TrueKinetix app of een extern scherm aansluiten via de HDMI-poort op de TrueTrainer. De TrueTrainer is licht, compact en makkelijk op te bergen.

Prestaties van de Truekinetix TrueTrainer MAX in het kort.

Maximaal vermogen: 2600 watt
Maximale hellingsgraad: 25%
Nauwkeurigheid: 1%

Welke fiets kan je gebruiken?

De Truekinetix TrueTrainer MAX is een indoor fietstrainer die je de meest realistische en dynamische fietservaring biedt. Maar met welke fietsen is deze trainer compatibel? In dit artikel zullen we deze vraag beantwoorden.

Compatibiliteit met cassettes

De TrueTrainer MAX wordt geleverd met een cassette die al vooraf geïnstalleerd is. Je kunt kiezen uit een 8-, 9-, 10-, 11- of 12-speed cassette. De cassette is bevestigd aan een freehub, die compatibel is met de meeste cassettes van Shimano en SRAM. Je kunt dus ook je eigen cassette gebruiken als je dat wilt, zolang deze past op de freehub.

Compatibiliteit met assen

De TrueTrainer MAX kan zowel snelspanners als steekassen ondersteunen. De trainer wordt geleverd met adapters voor snelspanners van 130 mm en 135 mm, en voor steekassen van 142 mm en 148 mm. Dit betekent dat de meeste racefietsen en mountainbikes op de trainer passen. Je hoeft alleen maar de juiste adapter te kiezen en je fiets op de trainer te plaatsen.

Compatibiliteit met wielmaten

De TrueTrainer MAX kan verschillende wielmaten aan, van 24 tot 29 inch. Dit komt doordat de trainer een direct drive systeem heeft, waarbij je het achterwiel van je fiets verwijdert en de ketting direct op de cassette van de trainer legt. Zo heb je geen last van slijtage of geluid van je achterwiel.

Compatibiliteit met trainingsplatforms

De TrueTrainer MAX heeft ook een goede compatibiliteit met verschillende trainingsplatforms, zoals Zwift, Rouvy, FulGaz en BKool. Je kunt de trainer verbinden met deze platforms via Bluetooth, ANT+ of WiFi. Zo kun je virtueel fietsen in verschillende omgevingen, routes en wedstrijden, en je prestaties vergelijken met andere fietsers in real time.

De Truekinetix TrueTrainer MAX is dus een indoor fietstrainer die compatibel is met veel verschillende fietsen en trainingsplatforms. Je kunt je eigen cassette, as en wielmaat kiezen, en je favoriete app gebruiken om te trainen. Zo kun je de meest realistische en dynamische fietservaring beleven op de TrueTrainer MAX.

geschikte assen: Quick release (130mm and 135mm) & Thru-axle (142 mm and 148 mm)
Welke cassette zijn compatibel: 8 tot 11-speed
geschikt voor 29": ja

Meer fietstrainers.

De mogelijkheden van de Truekinetix TrueTrainer MAX.

De Truekinetix TrueTrainer MAX maakt gebruik van de TrueForce Technology, een unieke technologie die bestaat uit een slimme robot en een krachtige elektromotor. Deze technologie meet 10.000 keer per seconde de pedaalkracht en past deze aan aan jouw fietsstijl, snelheid en vermogen. Zo voel je precies de juiste weerstand op elk moment, alsof je buiten op een echte weg fietst.

Virtual Gears voor het aanpassen van je versnellingen

Een andere mogelijkheid die de TrueTrainer MAX heeft is Virtual Gears. Met deze functie kun je je versnellingen virtueel aanpassen in de TrueKinetix app, zonder dat je je cassette hoeft te verwisselen. Je kunt kiezen uit meer dan 400 verschillende versnellingen, zodat je altijd de optimale trapfrequentie en vermogen kunt vinden voor je training of je favoriete racefiets.

De Truekinetix TrueTrainer MAX verbinding met verschillende trainingsplatforms

De TrueTrainer MAX heeft ook een stabiele en snelle verbinding met verschillende trainingsplatforms zoals Zwift, Rouvy, FulGaz en BKool via Bluetooth, ANT+ of WiFi. Zo kun je virtueel fietsen in verschillende omgevingen, routes en wedstrijden, en je prestaties vergelijken met andere fietsers in real time .

Live trainingsgegevens via HDMI-poort

Daarnaast kun je je live trainingsgegevens bekijken in de TrueKinetix app of op een extern scherm aansluiten via de HDMI-poort op de TrueTrainer. Je kunt meer dan 30 metrics zien, zoals hartslag, cadans, wattage en pedaal efficiëntie. Zo kun je je voortgang bijhouden en je training optimaliseren.

Simulatie van hellingen en afdalingen

De TrueTrainer MAX heeft ook een flexibel frame dat voor een lichte schommelbeweging zorgt, vergelijkbaar met een ingebouwde rocker plate. Dit maakt het fietsen comfortabeler en natuurlijker, en activeert ook je core spieren. Bovendien kan de TrueTrainer MAX hellingen tot 26% en afdalingen tot 15% simuleren, waardoor je een realistisch gevoel van klimmen en dalen krijgt.

Eigen stroomopwekking en USB-poort

Een ander voordeel van de Truekinetix TrueTrainer MAX is dat hij zijn eigen stroom opwekt als je fietst. Daardoor hoef je hem bijna nooit aan het stopcontact te hangen. Je kunt ook je smartphone opladen via de USB-poort op de TrueTrainer, zodat je nooit zonder batterij komt te zitten tijdens je training.

Lichtgewicht en compact ontwerp van Truekinetix TrueTrainer MAX

Tot slot is de Truekinetix TrueTrainer MAX de lichtste trainer van zijn soort, met slechts 15 kilogram. Hij heeft ook een compact ontwerp en inklapbare poten, waardoor hij makkelijk op te bergen en te verplaatsen is .

De TrueTrainer MAX is dus een indoor fietstrainer die veel mogelijkheden biedt om je fietservaring te verbeteren. Hij geeft je de juiste pedaalkracht, laat je je versnellingen aanpassen, verbindt je met verschillende platforms, toont je live data, simuleert hellingen en afdalingen, wekt zijn eigen stroom op en is licht en compact. Als je op zoek bent naar een trainer die je het echte gevoel van buiten fietsen geeft, dan is de TrueTrainer MAX iets voor jou.

Wat zit in de doos?

Als je de TrueTrainer MAX bestelt, krijg je een doos met de volgende inhoud1:

  • De TrueTrainer MAX met een vooraf geïnstalleerde cassette (je kunt kiezen uit een 8-, 9-, 10-, 11- of 12-speed cassette)
  • Een adapter en een stroomkabel
  • Een snelspanner (130 mm en 135 mm)
  • Adapters voor snelspanner en steekas (142 mm en 148 mm)

Je hebt dus alles wat je nodig hebt om de TrueTrainer MAX te installeren en te gebruiken. Je hoeft alleen maar je fiets op de trainer te plaatsen, de juiste adapter te kiezen en de trainer te verbinden met je favoriete trainingsplatform via Bluetooth, ANT+ of WiFi.

Conclusie.

De TrueTrainer MAX is dus een indoor fietstrainer die je de meest realistische en dynamische fietservaring biedt. Hij heeft veel voordelen ten opzichte van andere trainers, zoals de TrueForce Technology, Virtual Gears, WiFi-connectiviteit, HDMI-poort, USB-poort, flexibel frame, eigen stroomopwekking en lichtgewicht ontwerp. Hij krijgt ook veel positieve reviews van gebruikers die hem hebben geprobeerd. Als je op zoek bent naar een trainer die je het echte gevoel van buiten fietsen geeft, dan is de TrueTrainer MAX iets voor jou.

De Truekinetix TrueTrainer MAX in beeld.

Truekinetix TrueTrainer MAX

Uitleg over de Truekinetix TrueTrainer MAX

De Truekinetix TrueTrainer MAX in beeld - afbeeldingen.

Specificaties.

Merk: TrueTrainer
Type: TrueTrainer
Bestelcode:
Productiejaar: 2022
Adviesprijs: €1499
Soort fietstrainer: smart fietstrainer
Aandrijving: direct drive
Hoe kan je verbinden: Bluetooth and ANT+ en WiFi
Welke gegevens worden verzonden: snelheid, vermogen, omwentelingen
Maximaal vermogen: 2600 watt
Maximaal hellingspercentage: 25%
Nauwkeurigheid: 1%
Hoe kalibreren: nee
te gebruiken 29" wielen: ja
Geschikte assen: Quick release (130mm and 135mm) & Thru-axle (142 mm and 148 mm)
Delen via:

Inhoud

Fietstrainer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *