virtueelfietsen.be

Alles over indoor fietsen. 

Esports BK wielrennen 2022 in RGT Cycling

Delen via:

Het eerste officiële Belgische kampioenschap Esports wielrennen zal in 2022 plats vinden in RGT. Deze wedstrijd zal doorgaan op zondag 30 december. De virtuele wedstrijden zullen live te volgen zijn via HLN.be.

Beperkt aantal deelnemers aan BK Esports 2022.

Het aantal deelnemers per categorie is beperkt tot 5. De deelnemers hebben zich moeten plaatsen via kwalificatiewedstrijden voor de regionale kampioenschappen om een kans te maken op een plaats in het BK. Beide regionale kampioenschappen vonden plaats op vrijdag 14 januari 2022 en daar hebben zich per categorie 5 wielrenners zich geplaatst om op 30 januari te strijden voor de eerst officiële Belgische driekleur Esports wielrennen. Onder de deelnemers zit ook Lionel Vujasin die 6de werd op het officiële WK Esports wielrennen 2021. Lennert Teugels maakte ook deel uit van de Belgische ploeg die dat WK betwiste en zal nu proberen Vujasin van de Belgische tittel te houden.

De Volledige deelnemerslijst kun je hier raadplegen.

Parcours van de wedstrijd.

Het parcours start in het virtuele Tubeke en is 7,9 km lang. De jongste categorieën moeten die maar 1 keer rijden. De oudere categorieën leggen het parcours 2 keer af. Het zijn dus heel korte wedstrijden die aan hoge snelheid zullen afgelegd worden. Op 1 rondje worden 983 hoogtemeters overwonnen met een maximaal stijgingspercentage van net geen 6%. Een rondje bevat weinig vlakke stukken, maar dat mag voor renners van dit niveau geen probleem vormen.

Live stream via HLN.

De wedstrijd za live worden gestreamd door HLN. Je zult deze kunnen volgen via hln.be/bk.

BK Esports wielrennen 2022 - RGT wedstrijden
BK Esports wielrennen 2022 – RGT wedstrijden.

De evolutie van Esports wielrennen.

Cycling esports werd officieel goedgekeurd als nieuwe wielerdiscipline op het UCI congres in september 2018. Het was toen de eerste virtuele sport die een officiële status kreeg van een internationale sportfederatie en sindsdien is het de snelst groeiende discipline binnen de wielersport. Ondertussen hebben er al enkele officiële wedstrijden plaatsgevonden en dus is het nu de beurt aan het eerste Belgische kampioenschap Esports wielrennen.

De Nederlandse wielerbond organiseert al enkele jaren een officieel NK wielrennen Esports. Dit gaat elk jaar door in Zwift. Het is een open wedstrijd waaraan iedereen kan deelnemen.

Wat Is RGT Cycling.

RGT is enkele jaar geleden opgericht onder de naam Road Grand Tours. Het is een virtueel trainingsplatform voor fietsers dat kan gebruikt worden in samenwerking met een interactieve fietstrainer. Je kunt er virtuele routes rijden gebaseerd op echte wegen of zelf deelnemen aan wedstrijden en dit vanuit je eigen woonkamer, garage, …. Hou er rekening mee dat de route dan wel virtueel is, maar het afzien op de fiets tijdens een wedstrijd is allesbehalve virtueel.

Het blijft ook niet alleen bij domweg trappen op de trappers. Je hebt voordeel door in het wiel te zitten net als in een echte wedstrijd. De plaats in een groep kun je dus veel voordeel geven in een wedstrijd.

Een van de routes die je kan rijden is de lokale ronde van het afgelopen WK in Leuven.

RGT is deels gratis te gebruiken en elke nieuwe aanmelding krijgen tijdens een gratis testperiode toegang tot alle mogelijkheden van RGT.

Om de volledige ervaring te hebben, gebruik je wel best een interactieve smart fietstrainer.

RGT Cycling - indoor wedstrijden rijden

RGT

Met RGT (voorheen Road Grand Tours) kun je echte routes virtueel rijden. RGT probeert een zo realistische fietservaring te geven. Zo zal je vertragen bij het nemen van bochten. RGT is gratis te gebruiken met beperkingen. Je kunt gratis deelnemen a…
ANT+ of Bluetooth
Windows, Mac, iOS en Android
Gratis testperiode: 14 dagen
Prijs: €14,99/maand
of € 149,00 per jaar

Heb je opmerkingen of suggesties?

Jouw ervaringen met indoor fietsen kunnen een schat aan kennis voor onze lezers zijn. Jouw inbreng is niet alleen waardevol voor jou, maar ook voor de gehele indoor fietsgemeenschap. Een kleine tip of observatie van jou kan een groot verschil maken voor een ander. We nodigen je van harte uit om jouw gedachten en ervaringen te delen. Samen maken we deze community sterker en informatiever. Bedankt voor je bijdrage!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Delen via:

Table of Contents

Table of Contents