virtueelfietsen.be

Alles over indoor fietsen. 

RGT - wedstrijden rijden in RGT

Wedstrijden rijden in RGT vraagt iets meer inzicht in de juiste werking van RGT. Het deelnemen aan een wedstrijd is eenvoudig, maar hoe RGT het rijden simuleert is net dat beetje anders dan bij de andere apps waarmee je online wedstrijden. Wedstrijden rijden in RGT is ook beschikbaar in het gratis account.

Inhoud

Delen via:

Geen categorieën in RGT.

RGT maakt geen gebruik van categorieën in wedstrijden. Er wordt geen opsplitsing gemaakt op basis van kunnen in de wedstrijden. Je start allemaal samen en dan moet je maar proberen zo lang mogelijk bij de kopgroep proberen te blijven.
De afwezigheid van categorieën is niet zo fijn voor minder sterke rijders, maar je krijgt nooit de discussie of iemand al dan niet onder zijn categorie deelneemt. Een duscussie die in Zwift al jaren wordt gevoerd.
Nadeel is wel dat de drempel om deel te nemen aan wedstrijd groter is.

Waar aanmelden om deel te nemen aan races in RGT?

Je kunt een overzicht vinden van alle events die georganiseerd zijn op de website van RGT en in de app. De mogelijkheid om de lijst te filteren is aanwezig. Handig om alleen de races te zien in het lijstje. Het aanbod van races is zeker niet uitgebreid en al zeker niet als je dit gaat vergelijken met Zwift. Via de "Remote App" van RGT Cycling is het niet mogelijk je aan te melden voor een event.

Op de website krijg je een beetje meer info. Het is onder andere mogelijk te zien wie zich al heeft aangemeld voor de wedstrijd. Eenmaal aangemeld voor een wedstrijd krijg je dit te zien op het hoofdscherm van de app met een indicatie van de nog resterende tijd tot de start. Dit geeft alleen het eerstvolgende event weer.

Voorbereiden van een wedstrijd.

Het belangrijkste is dat je tijdig aan de start staat van de wedstrijd staat. Je krijgt geen mededeling als je aan het rijden bent op een andere route om je te herinneren dat er een wedstrijd gaat starten. Om naar de wedstrijd te gaan moet je dit via events en de pagina van het event zelf. Hier vind je de knop "Ride Now". Deze brengt je naar de start van de wedstrijd.

De rest van de voorbereiding bestaat uit een goede opwarming, een ventilator en de nodige drank en eventueel snelle suikers als het een wat langere wedstrijd is. Zorg dat je fietsplek klaar is om te racen.

Wedstrijden rijden in RGT - aanmelden of inschrijven

De wedstrijd zelf.

De wedstrijd zelf is een andere ervaring dan een race in concurrerende fietstrainer apps. RTG Cycling zet sterk in om een zo realistisch mogelijke ervaring te geven tijdens het fietsen en vooral het racen.

De start van de race.

Verwacht je eraan om voluit te gaan bij de start van een wedstrijd. Bij het online races is dit altijd het geval ongeacht de app die je gebruikt. Iedereen wil goed weg zijn en zijn plekje vinden. De eerste aantal seconden is er geen draft. Je hebt geen voordeel in het wiel te zitten van een tegenstander. Dit zorgt ervoor dat de verschillende niveau's van de deelnemers dadelijk tot uiting komen.
Start gewon voluit en na een dertigtal seconden moet je dan maar hopen dat je in de eerste groep zit.

Het vervolg van de race en aankomst.

Is het je gelukt om in de kopgroep te zitten van de wedstrijd dan kun je nu proberen je positie te handhaven. Dit vraagt iets meer aandacht dan in Zwift en natuurlijk de nodige kracht en uithoudingsvermogen. Draften of in het wiel zitten speelt een grote rol in RGT en daar blijft het niet bij. Bij het ingaan van een bocht schat RGT in of je deze op volle snelheid kan nemen of moet afremmen. Je avatar zal stoppen met trappen voor een bocht als nodig. Dit wil ook zeggen dat je nodeloze arbeid levert als je blijft trappen. RGT geeft dit aan door het vermogen, links boven, rood te kleuren. 
In RGT Cycling kun je ook niet door een tegenstander rijden. In een groep kun je zo ingesloten raken of lever je teveel vermogen omdat je niet door kan. Ook als je zo teveel vermogen levert kleurt dit rood. Je krijgt voldoende aanwijzingen om je rijstijl aan te passen. Het vraagt wel wat extra aandacht en oefening om dit onder de knie te krijgen.
Eens je dit onder de knie hebt, kun je heel wat arbeid besparen die je verder in de race nog nodig kunt hebben.

Bij aankomst stop je net na de streep en krijg je het resultaat te zien. Dit wordt verder aangevuld als er  nog renners aankomen.

Wedstrijden rijden in RGT - de wedstrijd zelf info op het scherm

Raadplegen resultaten.

Als je na de wedstrijd de resultaten nog ergens wil raadplegen heb je zover ik kan vinden maar 1 mogelijkheid via een website RGTDB.com. Je kunt in je profiel van RGT wel de gereden ritten vinden, maar zonder enig detail en dus ook geen uitslagen van wedstrijden.  Op RGTDB.com kun je deze wel raadplegen.

Gratis wedstrijden rijden met RGT Cycling.

Dat je met een gratis account wedstrijden kan rijden in RGT is wel een pluspunt. Er is geen andere app waar dit mogelijk is. RGT is ook perfect te gebruiken als gratis gebruiker. 

Mijn conclusie.

Wedstrijden in FGT zijn zeker de moeite waard. Het aanbod is wel eerder beperkt. Je moet dus wel wat vooraf plannen aan welke wedstrijd je wil deelnemen en dat deze in je planning past.
Het racen op zich is echt wel top. De ervaring is beter dan Zwift of enige andere concurrent. De mogelijkheid van met een gratis account maakt het perfect om RGT te gebruiken om te racen en Zwift voor de meer sociale ritten of een andere app die je wil gebruiken.
Het aantal deelnemers is ook niet altijd even groot. Er moeten geen 100 deelnemers zijn in een wedstrijd, maar een wedstrijd met 5 deelnemers is ook niet altijd even leuk. Zoals al gezegd vraagt het wat planning om de races te kunnen rijden die bij je passen.
Wees wel gewaarschuwd dat Racen in RGT echt wel snel gaat omdat er geen opsplitsing is in categorieën.

Als je graag wedstrijden rijdt, is RGT zeker een optie die je eens moet proberen.

Wedstrijden rijden in RGT - aankomst en uitslag

Wedstrijd in RGtTdoor vCycling News

Op Youtube is er wel wat beeldmateriaal te vinden van een race in RGT. Je krijgt een duidelijker beeld hoe het eraan toegaat tijdens het race. Je krijgt ook een beeld van de aanduidingen links boven om het teveel vermogen aan te geven of het voordeel dat je haalt uit in het wiel te zitten van eje tegenstanders.

Specificaties rgt

beschikbaar voor Windows, Mac, iOS en Android
Link naar de app: Link
Gratis testperiode: 14 dagen
Gratis te gebruiken: ja
Verbinden: ANT+ of Bluetooth
Welke fietstrainers zijn ondersteund: Link
Mogelijkheden: groepsritten, wedstrijden, trainingschema's
Is er een familieaccount beschikbaar? nee
Wat kost het: €14,99/maand
of € 149,00 per jaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Delen via:

Inhoud

Meer over de werking van RGT.

Fietstrainers

Welke fietstrainer moet ik kopen?

Tacx Neo 2T

Type fietstrainer: smart fietstrainer
Aandrijving: direct drive
Maximaal vermogen: 2200 watt
Maximale hellingsgraad: 25 %

Tacx Flow

Type fietstrainer: smart fietstrainer
Aandrijving: weel-on
Maximaal vermogen: 800 watt
Maximale hellingsgraad: 6 %

Tacx Flux 2

Type fietstrainer: smart fietstrainer
Aandrijving: weel-on
Maximaal vermogen: 2000 watt
Maximale hellingsgraad: 16 %

Tacx Boost

Type fietstrainer: basis fietstrainer
Aandrijving: weel-on
Maximaal vermogen: 1050 watt

Tacx FLUX S

Type fietstrainer: smart fietstrainer
Aandrijving: direct drive
Maximaal vermogen: 1500 watt
Maximale hellingsgraad: 10 %

Wahoo KICKR CORE

Type fietstrainer: smart fietstrainer
Aandrijving: direct drive
Maximaal vermogen: 1800 watt
Maximale hellingsgraad: 16 %