virtueelfietsen.be

Alles over indoor fietsen. 

Trainermat voor indoor fietsen.

Het gebruik van een trainermat zal het indoor fietsen niet gemakkelijker maken, maar het kan wel zijn nut hebben in bepaalde omstandigheden. Als je besluit van een trainermat te gaan gebruiken is het belangrijk een duurzaam model te kiezen met de juiste eigenschappen.

Inhoud

Delen via:

Waarom een trainermat?

Waarom gebruik je best een trainermat? Niet in alle omstandigheden is het nuttig een trainermat te gebruiken.

Voorkomen dat de fietstrainer gaat schuiven.

Tijdens rustige ritjes op de fietstrainer zal het verschuiven minder een probleem zijn. Werk je echter een training af met een paar hevige intervallen of neem je deel aan een wedstrijd dan is de kans op verschuiven al een pak groter. Je kunt dit voorkomen door een kwalitatieve trainermat te gebruiken onder de fietstrainer. 

Beschermen van de ondergrond.

Een trainermat zal de ondergrond beschermen. Als je de fietstrainer op een houten ondergrond plaatst, kun je best voorkomen dat er krassen op de vloer komen door een trainermat te gebruiken. Bovendien zal de mat voorkomen dat er zweet op de vloer komt. Als je de fietstrainer gaat gebruiken in een kamer met tapijt is het dus ook beter een trainermat te gebruiken. Je kunt beter de trainermat afkuisen na elke sessie dan een tapijt te moeten reinigen.

Dempen van geluid.

Een ander voordeel aan het gebruik van een trainermat is dat ze het geluid van de fietstrainer zullen dempen. Zelfs stille trainer hebben nog een zekere vibratie die kan versterkt worden in een vloer. Voor je onderburen zal het aangenamer zijn als je gebruikmaakt van een trainermat.

Makkelijk te reinigen.

Een trainermat is gemakkelijk te reinigen na een sessie. Vooral op een tapijt zal dit een voordeel zijn, maar ook op houten vloeren zal het reinigen gemakkelijk zijn met mat dan zonder. Er zal altijd wat zweet tussen de houtdelen sijpelen en na een tijdje zal dit zichtbaar worden op de vloer.

trainermat Wahoo

Welke Trainermat kiezen?

Een trainermat kan van rubber of PVC zijn. Gebruik geen zachte matjes want die gaan snel stuk. Het moet niet echt een mat zijn specifiek bedoeld om onder een fietstrainer te leggen, maar die hebben al wel de juiste maat. Hou dus ook rekening met de plek die je fietstrainer en fiets nodig hebben bij het kiezen van een trainermat.

De dikte van de trainermat is niet zo belangrijk zolang ze de ondergrond, maar beschermt. Naast trainermatten  specifiek voor indoor fietsen kan je alternatieven genoeg vinden. Rubberen speeltegels kunnen ook voldoen en ze komen in veel kleuren.

trainermat Elite

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *