virtueelfietsen.be

Alles over indoor fietsen. 

Xplova NOZA S

Inhoud

Delen via:

De Xplova NOZA S in het kort.

De Xplova NOZA S is niet de bekendste fietstrainer. Xplova is een Taiwanese producent van fietstrainers, fietscomputers, sensoren en actioncams specifiek voor fietsers. Het werd in 2005 opgerichten en in 2015 overgenomen door de techgigant Acer. De NOZA S mag dan wel minder bekend zijn, hij kan wel goede specificaties voorleggen. Het is een fietstrainer die doet wat je mag verwachten voor de prijs. De nauwkeurigheid is niet altijd even goed, maar dat beperkt zich tot hoge vermogen. Hij kan perfect gestuurd worden door trainer apps zodat je feedback krijgt aan de hand van het parcours.

Waar kopen

Prestaties van de Xplova NOZA S in het kort.

Maximaal vermogen: 2500 watt
Maximale hellingsgraad: 18%
Nauwkeurigheid: 2.5%

Welke fiets kan je gebruiken?

De Xplova NOZA S ondersteund geen fietsen met 29" wielen. Een gewone racefiets en mountainbike vormen geen probleem. Fietsen met snelspanners zijn ook compatibel met de fiets trainers. Voor steekassen 142 en 148x12mm worden de nodige adapters meegeleverd met de fietstrainer. Verbinden met apps vormt geen probleem. De populairste apps zijn te verbinden via bluetooth of ANT+.

geschikte assen: 130 en 135x5mm snelspanner en 142 en 148x12mm steekassen
Welke cassette zijn compatibel: 8/9/10/11-speed cassettes van SRAM en Shimano
geschikt voor 29": nee
de beste fietstrainer app

Meer fietstrainers.

De mogelijkheden van de Xplova NOZA S.

In zijn prijsklasse moet de Xplovia de strijd aangaan met de Wahoo Kickr Core en de Tacx Flux 2. Hij kan gelijkaardige specificaties voorleggen met een hoger maximaal vermogen.

Fietsgevoel van de NOZA S.

De NOZA S heeft een realistisch fietsgevoel. Het vliegwiel van de trainer is met 5,9 kg zwaar genoeg om een realistisch fietsgevoel af te leveren voor zijn gebruiker. In deze prijsklasse mag je dit wel verwachten. De overgangen van dalende weg naar beklimming of vlak naar klim volgt de beelden die je te zien krijgt.

Stille stabiele fietstrainer.

Een stille fietstrainer is altijd een pluspunt en de Xplova NOZA S voldoet aan de voorwaarden om een stille trainer te zijn. Hij produceert minder geluid dan je ketting of de ventilator die je gebruikt om af te koelen. Je kan dus perfect in huis trainen zonder je huisgenoten te storen. Eventueel kun je nog gebruikmaken van een trainermat om overdracht van trillingen naar de vloer te verminderen. De fietstrainer is voorzien van rubberen voeten die zelf ook al zorgen voor het verminderen van trillingen.
Met zijn 17 kg heeft hij genoeg gewicht om stabiel te zijn tijdens het fietsen en dit ook bij het recht op de trappers staan.

Nauwkeurigheid.

De nauwkeurigheid ligt rond de 2,5%. Uit de test van GPLama komt de fietstrainer wel in de buurt van die nauwkeurigheid. Bij het sprinten waren de afwijkingen wel hoger dan 2,5%. De afwijkingen kunnen dan oplopen tot boven de 10%.  In ERG-mode heeft de fietstrainer ook problemen bij hoge en lage snelheden van het vliegwiel om het gewenste vermogen te houden. Dit probleem is ook te omzeilen door de juiste versnelling te kiezen zodat het vliegwiel geen hoge snelheden moet halen.

De NOZA S verstuurt alleen vermogen.

De Xplova NOZA S verstuurd alleen vermogen. Als je snelheid en omwentelingen ook wil registreren moet je gebruikmaken van externe sensoren. Als je gebruik gaat maken van een app is het niet versturen van snelheid geen probleem. De apps werken meestal met vermogen en berekenen zelf de snelheid op basis van dit gegeven en de gevolgde route.

Gebruiken met fietstrainer apps.

De NOZA S kan perfect verbonden worden met de gangbaarste fietstrainer apps op de markt. Zwift, RGT of Rouvy vormen geen probleem en kun je gebruiken. De trainer zal de feedback van de apps perfect vertalen in veranderende weerstand volgens het parcours. Je kunt het parcours ervaren. Overgangen worden vlot verwerkt en op het moment wanneer je deze ziet op beeld. Verbinden kan via bluetooth of ANT+.

Wat zit in de doos?

 • Voorwielsteun
 • Moeren (x2)
 • Bouten (x2)
 • Afstandsstuk 1,8 mm
 • snelspanner 130 mm en 135 mm
 • Adapter voor steekas 12x142 en 12x148 mm
  Omkeerbaar naafafstandsstuk voor steekas
 • Instelknop
 • Inbussleutel
 • AC-voedingsadapter

Conclusie.

De Xplova NOZA S is zeker niet de nauwkeurigste fietstrainer die er te krijgen is. Het ontbreken van registratie van de snelheid en omwentelingen is op te lossen door extra sensoren te gebruiken. Dat is natuurlijk omslachtiger dan dat de fietstrainer deze ook registreert.
In gebruik met apps doet hij wel wat je er mag van verwachten. Het fietsgevoel is goed en overgangen van vlak naar klimmen is ook zoals het hoort. De meeste reviews die je kan vinden, zijn dan ook positief over de NOZA S. Als negatief wordt de mindere nauwkeurigheid wel eens aangehaald.

Voor wie indoor wil fietsen en waarbij de nauwkeurigheid van data minder belangrijk is, kan de NOZA S een optie zijn. Voor de meeste onder ons zal hij meer dan voldoen. Het geen al te dure trainer en over het algemeen zijn gebruikers wel tevreden van de prestaties die hij levert.
Wil je nauwkeurige data of deelnemen aan wedstrijden waarbij bepaalde eisen aan fietstrainers worden gesteld dan kun je beter voor een duurdere trainer gaan.

De Xplova NOZA S in beeld.

Promovideo van Xplova

Beoordeling door GPLama

De Xplova NOZA S in beeld - afbeeldingen.

Specificaties.

Merk: Xplova
Type: NOZA S
Bestelcode:
Productiejaar: 2019
Adviesprijs: €799.99
Gewicht fietstrainer: 17 kg
Soort fietstrainer: smart fietstrainer
Aandrijving: direct drive
Hoe kan je verbinden: ANT+, ANT+ FE-C, Bluetooth Smart
Welke gegevens worden verzonden: vermogen
Maximaal vermogen: 2500 watt
Maximaal hellingspercentage: 18%
Nauwkeurigheid: 2.5%
Gewicht vliegwiel: 5.9 kg
Hoe kalibreren: spindown
te gebruiken 29" wielen: nee
Geschikte assen: 130 en 135x5mm snelspanner en 142 en 148x12mm steekassen
Delen via:

Inhoud

Waar kopen
Fietstrainer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *