virtueelfietsen.be

Alles over indoor fietsen. 

Strava gebruiken als indoor fietser.

Strava is een app waarin je al je sportprestaties kan bijhouden. Als fietser zal het dan gaan om al je ritten en de data die beschikbaar zijn van elke rit. Als indoor fietser kun je de gebruikte app om indoor te fietsen verbinden met Strava zodat gereden ritten worden gesynchroniseerd. Strava is beschikbaar als website of als mobiele app.

Inhoud

Delen via:

Wat is er mogelijk met Strava.

Strava - meer dan een sport-app.

Strava heeft zich door de jaren heen ontpopt als een sport-app maar ook als sociaal mediakanaal. Strava omschrijft zichzelf als een sociaal netwerk voor sporters. Naast het bijhouden van je eigen prestaties kun je contacten leggen met andere sporters en elkaars activiteiten bekijken. Deze komen op je tijdlijn waar je weer reacties op de activiteiten kunt plaatsen. Je kunt ook groepen (clubs) maken of lid worden van een of meerdere groepen. Clubs kun je vinden met verschillende insteek. Dit kan een streek zijn, een merk fietsen, indoor trainingsplatform,.... Je kunt het zo gek niet bedenken of er is wel een club van in Strava.
Activiteiten kunnen ook vergezeld worden van foto' en extra tekst als je dit wenst.

Strava - de sport-app.

In essentie blijft Strava wel gewoon een sport-app om je prestaties in bij te houden en te vergelijken. Dit beperkt zich niet alleen tot Fieten en lopen. Elke sportactiviteit heeft zijn plekje op Strava. Je kunt de activiteiten manueel toevoegen, een bestand uploaden, laten synchroniseren met een andere app of registreren met Strava zelf. Praktisch kun je bijvoorbeeld een rit registreren met een toestel van Garmin. Bij aankomst zal dit synchroniseren met Garmin Connect wat op zijn beurt dan weer zal synchroniseren met Strava. Eens de apps zijn verbonden loopt dit automatisch en heb je dadelijk na je rit deze ter beschikking in Strava.

Strava als fietscomputer.

Je kunt Strava ook gebruiken om een activiteit te registreren. Hij kan je fietscomputer vervangen. Een mobiele telefoon is wel minder stevig dan een fietscomputer. Ik denk dat dit bij regelmatig gebruik wel problemen kan opleveren.

Segmenten van Strava.

De segmenten van Strava zijn stukjes route waarvan een klassement wordt bijgehouden. Dit kan een klim zijn, maar evengoed een jaagpad naast een kanaal. Als je de snelste bent op een bepaald segment heb je de KOM (King Of the Mountain) voor de mannen en QOM (Queen Of the Mountain) voor de vrouwen. Bij elke gereden ritten worden de segmenten in die rit vermeld.
Er is wel een wildgroei van segmenten omdat iedereen een segment kan aanmaken. Om deze reden worden niet alle segmenten meer vermeld bij gereden ritten.

Beschikbaar via website of app.

Strava is beschikbaar op een pc via de website of via een mobiele app beschikbaar voor android en iPhone. Niet alle functies zijn beschikbaar op elk toestel. De mobiele app heeft voldoende mogelijkheden om bijna nooit de website te moeten gebruiken. 

Strava voor indoor fietsen.

Strava en indoor fietsen.

Het indoor fietsen blijft ook niet achter. Deze activiteiten kun je ook gewoon kwijt in Strava. Ze krijgen ook een aanduiding zodat je kan zien dat het virtuele ritten zijn. Je kunt dus altijd een opsplitsing maken tussen binnen en buiten fietsen. Met Strava kun je al je activiteiten op 1 plek verzamelen en bekijken. Strava is zeker niet de enige plak waar je dit kan doen. Wat Strava interessant maakt voor indoor fietsers is de makkelijke synchronisatie met de fietstrainer apps. Bijna alle apps hebben een optie om een rit dadelijk na het beëindigen te uploaden naar Strava.

De segmenten zijn ook gemarkeerd als virtuele segmenten. Het is dus niet zo dat je een beklimming doet in Rouvy en je tijd zal opgenomen worden in het klassement van de echte klim outdoor.

Virtuele rit in Strava geregistreerd.

Strava - virtuele rit in Zwift

Gratis of betalend abonnement.

Je kunt Strava gratis gebruiken met bepaalde beperkingen. Het opnemen en synchroniseren zal perfect werken met het gratis abonnement. Met een gratis abonnement kun je perfect je gereden ritten bijhouden en basisgegevens bekijken. De routeplanner is een optie die niet beschikbaar is voor de gratis accounts. Deze heb je natuurlijk niet nodig om indoor te fietsen, maar ik ga ervan uit dat de meeste onder ons ook buiten fietsen.
Wil je iets meer statistieken en info over vorm dan is dit ook mogelijk met een betalend account. Zeker samen met een smart fietstrainer, die eigenlijk ook een vermogensmeter is, kan je dit veel data opleveren over je trainingen.

De gratis opties van Strava.

Wat krijg je gratis ter beschikking na het aanmaken van een account.

  • Activiteiten registreren
  • Apparaatsupport
  • Sociaal netwerk
  • Beacon op smartphones

Betalende opties van Strava.

Strava kost € 7,99/maand of € 5,00/maand als je per jaar betaald. Welke diensten krijg je extra als betalend account.

  • Beacon op apparaten
  • Routeplanning
  • Segmentcompetitie
  • Trainingsdashboard
  • Hartslag-en vermogensanalyse
  • Geavanceerde statistieken
  • Doelen instellen
  • Trainingslog
  • Pogingen vergelijken
  • Persoonlijke heatmaps
  • Extra's van partners

Intresse in Strava. Maak dan een gratis account aan via de website van Strava.

Promovideo van Strava

Een promovideo van Strava. De video zit helemaal in de lijn van het avontuurlijke wat Strava probeert te promoten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Delen via:

Inhoud