virtueelfietsen.be

Alles over indoor fietsen. 

Elite TUO

Inhoud

Delen via:

De Elite TUO in het kort.

De Elite TUO is een interactieve weel on smart trainer. Voor een weel on trainer kan hij goede prestaties voorleggen. Dat hij ook nog eens een mooi design heeft, is mooi meegenomen. Net als andere weel on trainers is hij compact op te vouwen wat he gemakkelijk op te bergen maakt. Hij is compatibel met een ruim gamma aan fietsen en kan moeiteloos verbonden worden met fietstrainer apps.

Prestaties van de Elite TUO in het kort.

Maximaal vermogen: 1300 watt
Maximale hellingsgraad: 10%
Nauwkeurigheid: 5%

Welke fiets kan je gebruiken?

Alle benodigde adapters worden meegeleverd. Snelspanner voor 130x5mm en 135x5mm en een adapter voor steekassen 142x12mm en 148x12mm worden meegeleverd met de trainer.
29" wielen vormen geen probleem voor de TUP.
Om zeker te zijn of je fiets compatibel is met de Elite TUO kun je een lijstje van Elie raadplegen. Je kunt dit hier vinden.

Elite TUO - design

Meer fietstrainers.

De mogelijkheden van de Elite TUO.

Het is een weel on fietstrainer en dit brengt wat beperkingen met zich mee op vlak van vermogen en te simuleren hellingspercentages. Elite heeft er wel werk van gemaakt van een degelijke weel on fietstrainer te ontwerpen.

Hoog maximaal vermogen voor een weel on fietstrainer.

De Elite TUO heeft een maximaal 1300 watt bij 40 km/u en 550 watt bij 20 km/u. Daarmee is hij een van de krachtigste weel on trainers die momenteel te koop zijn. Bij 60 km/u komt hij zelfs aan 2000 watt. Dit zijn aantallen die je altijd met een korreltje zout moet nemen en ze zeggen niet alles. Dat laat de vermogenscurve ook duidelijk zien. Elite is 1 van de weinige producenten die nog een vermogenscurve van hun fietstrainers ter beschikking stellen. Bij lage snelheden zijn de maximale vermogens een pak minder hoog, maar nog wel voldoende. Met dat vermogen kan hij hellingspercentages tot 10% simuleren.

Elite TUO - vermogenscurve
Elite TUO - vermogenscurve

Minder geluid en bandenslijtage.

Waar bij veel weel on fietstrainer de achterband tegen een metalen loopvlak loopt, heeft TUO de rol gemaakt uit Elasogel. Elite heeft dit zelf ontwikkeld en dit vermindert het geluid met 50% en zorgt ook voor minder bandenslijtage. Deze laatst zou afnemen met 20%.
Hij is wel nog altijd luider dan een direct drive trainer. Bij hoge vermogens zal hij best wel wat geluid maken. Dit moet geen probleem zijn als je in een eigen ruimte kan fietsen.

Verbinden met Fietstrainer apps.

Verbinden met apps vormt geen probleem. Dit mag je van een hedendaagse smart fietstrainer wel verwachten. Om e TOU met een app te gebruiken heb je geen extra sensoren nodig. Hij verzendt vermogen, snelheid en omwentelingen. Bij aankoop van een TUO krijg je 1 jaar gratis toegang tot My E-Training. De trainings app van Elite.

Realistisch fietsgevoel.

Voor een weel on fietstrainer heeft de TUO een realistisch fietsgevoel. Ze benaderen het gevoel van een direct drive trainer en evenaren die van het goedkopere segment direct drive fietstrainers.

De Elite TUO kalibreren.

Kalibreren doe je via een spindown en moet je zeker doen de eerste maal dat je die fietstrainer gebruikt. Dit kan in de app van Elite of een trainings app zoals Zwift of andere. Kalibreren kun je best elke twee weken doen. Doe zeker een kalibratie na verhuis van de trainer of als hij aan grote temperatuurschommelingen is blootgesteld.

Kalibreren zal ervoor zorgen dat de nauwkeurigheid van 5% wordt gehaald. Sommige online shops melden 3% als nauwkeurigheid van de TUO, maar Elite geeft in haat productfiche zelf 5% aan. Je kunt de productfiche hier vinden.

Wat zit in de doos?

  • Elite Tuo
  • Quick Release adapters (130x5mm, 135x5mm)
  • Steekas adapters (142x12mm, 148x12mm)
  • Handleiding

Conclusie.

De Elite TUO brengt meer dan je van een weel on fietstrainer kan verwachten. Het is een smart trainer en kan vlot worden verbonden met apps. Het belangrijkste is  dat hij een goed fietsgevoel heeft. Hij laat alle andere weel on fietstrainers vlot achter zich en kan zelfs wedijveren met de goedkopere direct drive fietstrainers als het op dit punt aankomt.

Bij montage moet je wel even opletten dat je op de juiste wijze monteert voor de fiets die je op de TUO gaat gebruiken. Er is een andere montage voor 26" en 29" wielen.

In reviews wordt de TUO goed beoordeeld. Als negatieve punten komt het geluid toch af en toe naar boven en de slijtage van de achterband. Gaat dan wel om een gewone raceband. Het is beter om een specifieke band voor fietstrainers te gebruiken.

De TUO is zeker een optie om voor een klein budget een relatief goede interactieve fietstrainer in huis te halen.

De Elite TUO in beeld.

Promovideo van Elite.

Beoordeling door DC Rainmaker

Elite Hoe monteer je de TUO.

De Elite TUO in beeld - afbeeldingen.

Specificaties.

Merk: Elite
Type: TUO
Bestelcode:
Productiejaar: 2021
Adviesprijs: €449.00
Gewicht fietstrainer: 10 kg
Soort fietstrainer: smart fietstrainer
Aandrijving: weel-on
Hoe kan je verbinden: ANT+, ANT+ FE-C of Bluetooth
Welke gegevens worden verzonden: snelheid, vermogen, omwentelingen
Maximaal vermogen: 1300 watt
Maximaal hellingspercentage: 10%
Nauwkeurigheid: 5%
Hoe kalibreren: spindown
te gebruiken 29" wielen:
Geschikte assen:
Delen via:

Inhoud

Fietstrainer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *