virtueelfietsen.be

Alles over indoor fietsen. 

Wahoo KICKR SNAP v2

Inhoud

Delen via:

De Wahoo KICKR SNAP v2 in het kort.

De Wahoo KICKR Snap v2 is de weel-on smart trainer in het gamma van Wahoo. Voor een weel-on fietstrainer kan hij goede resultaten voorleggen. De snap heeft een maximaal vermogen van 1500 watt en kan hellingen tot 12% simuleren. Deze waarden maakt hem tot een top weel-on fietstrainer. Voor een weel-on trainer is hij ook nog eens relatief nauwkeurig. +/- 3% nauwkeurigheid wordt er behaald onder de juiste omstandigheden. Het vliegwiel van 4,7 kg zorgt voor een realistische fietservaring.
Met een gewicht van 17 kg is hij gemakkelijk te verplaatsen. De snap kan ook ingeklapt worden waardoor hij gemakkelijk op te bergen is.

Prestaties van de Wahoo KICKR SNAP v2 in het kort.

Maximaal vermogen: 1500 watt
Maximale hellingsgraad: 12%
Nauwkeurigheid: 3%

Welke fiets kan je gebruiken?

De Wahoo snap is compatibel met fietsen voorzien van een snelspanner. Fietsen met een steekas van 142mm x 12mm kunnen ook gemonteerd worden op de Snap, maar dan moet je afzonderlijk een adapter aankopen. In vergelijking met de duurdere fietstrainers van Wahoo zijn er wel meer beperkingen welke fietsen geschikt zijn voor de Wahoo KICKR Snap. Fietsen met een wieldiameter vanaf '26 tot en met '29 kunnen worden gemonteerd. Schijfremmen vormen geen probleem voor de snap.

geschikte assen: 130mm en 135mm snelspanner en 12x142 steekas adapter (niet meegeleverd)
geschikt voor 29": ja
Wahoo KICKR Snap in actie

Meer fietstrainers.

De mogelijkheden van de Wahoo KICKR SNAP v2.

Hellingen simuleren.

Als je een smart trainer koopt wil je vermoedelijk gebruik gaan maken van een app zoals Zwift,  RGT of andere waarmee je al dan niet virtuele routes kan rijden. Bergop rijden maakt deel uit van deze apps. De Snap kan een helling tot 12% simuleren waarmee je al een heel eind komt. Sommige apps laten je toe om de moeilijkheidgraad aan te passen. Bij 50% wordt een helling van 12% er dan eentje van 6%. In Zwift houdt de app rekening met deze instelling om de virtuele snelheid te berekenen. De helling en je bijpassende keuze van versnelling zal dan voor eentje van 6% zijn, maar Zwift berekend je snelheid voor een helling van 12%. Op deze manier kun je het bereik van de fietstrainer enorm uitbreiden.

Maximaal vermogen.

Met een maximaal vermogen van 1500 watt heb je meer dan voldoende mogelijkheden. De gemiddelde fietser zal niet gemakkelijk boeven de 1000 watt komen in een sprint. De 1500 watt die de snap kan leveren zijn meer dan voldoende om gestructureerd te trainen of deel te nemen aan virtuele wedstrijden met de Snap.

Weel-on = juiste bandenspanning.

De Snap is een weel-on fietstrainer en dan is de juiste bandenspanning van de achterband van belang. Een band met onvoldoende bandenspanning zal de neiging hebben door te slippen op de rol. Niet echt bevorderlijk voor een realistisch fietsgevoel. Een juiste bandenspanning zal ook meeer nauwkeurige gegevens doorsturen naar de app waarmee deze aan de slag kan.

Kalibratie via spindown.

Het kalibreren van de Wahoo KICKR Snap gebeurd door een spindown uit te voeren. Deze zal ervoor zorgen dat de nauwkeurigheid van 3% wordt gehaald. Voor het uitvoeren van de spindown warm je best de fietstrainer een kleine 10 minuten op, zorg je voor de juiste spanning op het achterwiel en correcte bandenspanning. De spindown kun je uitvoeren in de app van Wahoo of in een fietstrainer app.
Je kunt de spindown best regelmatig uitvoeren om zo correct mogelijke gegevens te krijgen. Wahoo raadt aan om dit voor elke rit te doen.

Compact op te bergen.

Je kunt de Snap opvouwen Dit maakt hem compact en gemakkelijk op te bergen. Ideaal als je de fietstrainer niet kan laten staan, maar moet opbergen na gebruik. Het klaar maken voor gebruik gaat ook snel. De Snap open zetten en de fiets plaatsen en je bent klaar voor vertrek. Er is hier wel 1 opmerking te maken. Banden slijten sneller op een weel-on fietstrainer dan bij gebruik buiten. Je kunt dit oplossen door een specifieke fietstrainerband te gebruiken. Deze zijn iets stijver en niet geschikt op op de weg te gebruiken. Heb je maar 1 fiets die je zowel binnen als buiten gebruikt dan kun je gemakshalve een extra achterwiel met de fietstrainerband voorzien.

Geluid van de Snap.

Voor een weel-on trainer is de snap redelijk stil. Het lage geluidsniveau van een direct drive trainer haalt hij niet, maar met de juiste achterband is hij relatief stil. Een stevige ventilator zal meer geluid maken dan de Snap. Op een houten vloer kunnen er wel vibraties ontstaan die hinderlijk kunnen zijn voor je huisgenoten of onderburen. Een trainermat zal dit grotendeels oplossen.

Extra's van Wahoo.

De Snap is compatibel met de KICKR Clim en Headwind van Wahoo. Deze kunnen je nog een meer realistische indoor fietservaring geven. Deze extraatjes komen met een prijskaartje en misschien is het eerder te over wegen een duurdere direct drive fietstrainer te kopen dan te investeren in één van deze extraatjes.

De Snap registreert geen omwentelingen.

De Snap kan niet je pedaalomwentelingen registreren en doorsturen naar de app. Je kunt hiervoor een externe sensor gebruiken. Als je deze nog niet op de fiets hebt zal deze je rond de 40 euro kosten van de beter merken, maar er zijn ook goedkopere alternatieven te vinden.

 

Wat zit in de doos?

  • De KICKR SNAP
  • Voorwielsteun
  • Voedingskabel
  • Snelspanner

Conclusie.

Voor zijn prijscategorie is de Wahoo Snap zeker een goede fietstrainer. Hij kan goede specificaties voorleggen en je kunt er al een heel eind mee op weg. Het is een weel-on trainer met de voor- en nadelen die hieraan verbonden zijn. Als nauwkeurigheid en hele hoge hellingspercentages niet echt een must zijn dan is de Snap zeker te overwegen. Vergeet wel niet dat je het juiste type achterband moet voorzien.

Als goedkoper alternatief is er de Tacx Flow die wel mindere prestaties kan voorleggen, maar dan weer goedkoper is. Als je maar occasioneel indoor gaat fietsen, maar wel een smart trainer wil zou ik voor de Flow gaan. Ben je van plan in de winter regelmatig de fietstrainer te gebruiken om je conditie op peil te houden dan is de meerprijs van de Wahoo Snap zeker te overwegen waard en zal je plezier beleven aan de hogere prestaties.

Algemeen wordt de Wahoo Kickr Snap als goed tot uitstekend beoordeeld door de gebruikers. Het afzonderlijk moeten aankopen van een cadanssensor en het niet compatibel zijn van de fiets vormen de meest voorkomende klachten. Kijk goed na of je fiets compatibel is en bestel eventueel de extra benodigde adapter.

De Wahoo KICKR SNAP v2 in beeld.

Promovideo van Wahoo

Beoordeling door DC Rainmaker

Beoordeling door GPLama

De Wahoo KICKR SNAP v2 in beeld - afbeeldingen.

Specificaties.

Merk: Wahoo
Type: KICKR SNAP
Bestelcode: WFBKTR3
Productiejaar: 2018
Adviesprijs: €499.00
Gewicht fietstrainer: 17 kg
Soort fietstrainer: smart fietstrainer
Aandrijving: weel-on
Hoe kan je verbinden: ANT+, ANT+ FE-C, of Bluetooth Smart
Welke gegevens worden verzonden: snelheid, vermogen
Maximaal vermogen: 1500 watt
Maximaal hellingspercentage: 12%
Nauwkeurigheid: 3%
Gewicht vliegwiel: 5 kg
Hoe kalibreren: spindown
te gebruiken 29" wielen: ja
Geschikte assen: 130mm en 135mm snelspanner en 12x142 steekas adapter (niet meegeleverd)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *