virtueelfietsen.be

Alles over indoor fietsen. 

Google chromecast en indoor fietsen

Een Google Chromecast kan een handig hulpmiddel zijn tijdens het indoor fietsen. Met een Chromecast kun je de mogelijkheden van een oude televisie uitbreiden en gemakkelijk verbinden met een telefoon, tablet of TV. Een Google Chromecast en Zwift of aan andere indoor fietstrainer app gecast naar een groter scherm kan het trainen een pak aangenamer maken.

Wat is een Google Chromecast?

Een Chromecast is een compact toestel dat je via een HDMI-poort verbindt met je TV. Het is een mediaspeler waarmee je muziek, films en webpagina’s van je smartphone, tablet en laptop naar je tv te streamen. De Chromecast is eenvoudig in te stellen. Je maakt verbinding met het draadloze netwerk en je bent klaar om te casten. Enige voorwaarde is dat het toestel vanwaar je wil casten verbonden is met hetzelfde draadloze netwerk. Een smartphone mag dus niet verbonden zijn via 4G.

Voordelen van een Chromecast.

Zoals gezegd is het een compact toestel. Als alternatief voor netstroom kun je hem ook verbinden met een usb-poort van het televisietoestel. Je kunt zowat alles van je Android tablets en smartphones, iPhones en iPads streamen. Vanaf een Windows-pc kun je ook streamen, maar dan alleen wat geopend wordt in Chrome. Het is een goedkope oplossing om je meer plezier te geven in het indoor fietsen.
Er is nu ook een Chromecast 4K met Google TV beschikbaar.

Zwift en Chromecast.

Zwift en Chromecast werken perfect samen. Als je Android tablets en smartphones, iPhones en iPads gebruikt om indoor te fietsen met Zwift kun via de Chromecast het beeld casten naar een groter toestel. Je gebruikt hiervoor de Google Home app op het toestel om het beeld te delen naar de Chromecast.
Met de Chromecast 4K met Google TV heb je zelf geen ander toestel meer nodig want je kunt de Zwift app installeren op de Chromecast en zo gebruiken. Het vraagt wel wat opzoekwerk om de juiste procedure te vinden.

Andere fietstrainer apps casten.

Deze werkwijze is natuurlijk niet beperkt tot Zwift. Je kunt die toepassen op elke fietstrainer app die je op een toestel uitgevoerd wordt dat kan verbonden worden met de Chromecast. Apps die alleen beschikbaar zijn voor PC kun je dus niet gebruiken om te casten.

Ander gebruik van een Chromecast tijdens het indoor fietsen.

Je moet natuurlijk niet de fietstrainer app casten, maar kunt evengoed gebruik maken van Netflix of een andere app om een programma te volgen op je televisie tijdens het fietsen. Misschien kijk je graag documentaires over wielrennen of volg je een serie op Netflix.
Zelf volg ik af en toe een online cursussen tijdens het fietsen. Natuurlijk niet tijdens intensieve trainingen want dan is het zelfs niet mogelijk een film aandachtig te volgen.

De Google Chromecast maakt lange ritten op de fietstrainer tijdens de koude wintermaanden een stuk aangenamer en zelf leerzamer.

Inhoud

Delen via:

.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *